Dieta ideală: multe proteine, puţini carbohidraţi

De Erika Chivu, pe Ultimul update Miercuri, 26 februarie 2020, 12:05

Săraca în zaharuri şi bogată în proteine, aşa ar trebui să fie dieta ideală în viziunea unor cercetători ce au analizat alimentaţia şi greutatea a mii de oameni.
Studiul „Diogenes” vine să confirme ceea ce mulţi nutriţionişti ştiau deja, faptul că zaharurile, în diferite forme, sunt adevaraţii vinovaţi pentru îngrăşare.

După ce au analizat alimentaţia a peste 700 de familii din Europa,  cercetătorii au putut spune că o dietă ideală include carne albă, lactate degresate, fasole păstăi, diverse alte legume şi cantităţi foarte mici de cereale, chiar dacă sunt integrale.

Mâncând aceste alimente, familiile monitorizate nu au avut nevoie să numere caloriile sau să-şi cântărească mâncarea şi au putut să mănânce pe săturate, fără să se îngraşe.

Comparaţie între diete

Studiul a inclus şi o comparaţie între mai multe tipuri de diete pentru a vedea care este eficienţa pe termen lung, mai precis pe o perioadă de şase luni.
Rezultatele cele mai proaste le-a dat o dietă săracă în proteine, dar bogată în carbohidraţi şi grăsimi. Cele mai bune rezultate au venit printr-un regim cu puţini carbohidraţi, puţine grăsimi şi multe proteine.

Concluzia este că amestecul de carbohidraţi şi grăsimi îngraşă cel mai tare – o masă ce conţine pâine şi o mâncare grasă din carne e cel mai important inamic al siluetei.

Pe când, dacă vrei să mănânci pe săturate fără grija kilogramelor ar trebui să renunţi la pâine, să scoţi grăsimea din mâncare şi să adaugi multe legume. Un piept de pui cu legume ar fi masa ideală pentru diete.

Concluziile vin în sprijinul afirmaţiilor controversate pe care le fac tot mai mulţi nutritionişti, acelea că zaharurile, indiferent de formă, sunt vinovate pentru majoritatea problemelor de sănătate ale oamenilor.

Află şi de ce nu e bine să slăbeşti rapid!

Foto: Shutterstock

Citește și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!