Cori Grămescu: Grăsimile slăbesc uneori!

De pe

Când mi s-a spus prima dată că pentru a slăbi trebuie să mănânc grăsimi naturale am crezut că nu aud bine.
Ani de zile mâncasem produse low-fat sau light, băusem litri de iaurt degresat şi kilograme de piept de pui dezosat la grătar. E drept că nici nu avusesem nişte rezultate spectaculoase în acest fel, mi-era tot timpul foame şi starea mea de energie era foarte scăzută.

De unde a început nebunia dietelor fără grăsimi?

Un gram de grăsime are 9 kcal, unul de zahăr 4. La un calcul simplist şi superficial cel mai eficient mod de a slăbi e să elimini grăsimile. Dacă aritmetica spune că un consum mai mic de energie duce la slăbire, din păcate organismul nostru nu ştie matematică. Eliminarea grăsimilor a devenit politica naţională în SUA. Rafturile magazinelor au fost invadate de produse fără grăsimi însa incidenţa bolilor de inimă şi a obezităţii a crescut considerabil. Pentru un popor care, statistic, ţine cele mai multe diete, americanii au cel mai ridicat grad al obezităţii morbide.

Ce rol are grăsimea în corpul nostru?

Grăsimile reglează sistemul imunitar, hormonal şi nervos. Sunt responsabile de aspectul pielii, al părului, unghiilor, dar şi de calitatea muşchilor şi vaselor de sânge; influenţează fundamental funcţionarea creierului – care este în proporţie de 70% format din grăsime.

Corpul tău are nevoie atât de grăsimi vegetale cât şi de grăsimi animale. Dintre grăsimile vegetale trebuie exclusă margarina. Grăsimile trebuie mâncate cât mai aproape de forma naturală, evitând grăsimile prăjite sau preparate termic la temperaturi mari(grătar).
Continuarea pe blogul lui
Cori Grămescu
Master Trainer Ultimate Pilates
www.ladyfit.ro!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro