Dieta de 7 zile a nominalizatelor la Oscar

De Adina Radu, pe

Nutriţioniştii de la Hollywood dezvăluie ce poţi face ca să arăţi mai slabă, pe ultima sută de metri înainte de festivitatea premiilor Oscar 2012.
O scădere bruscă în greutate poate avea efecte grave asupra sănătăţii dar nutriţioniştii de la Hollywood susţin că există şi câteva metode sănătoase de ajuge la silueta de vis. „Nu poţi piede foarte multe kilograme cu o săptămâna înainte de Oscaruri, dar poţi face ceva pentru a scăpa de fluidele în exces din corpul tău – procesul se numeşte diureză„, spune dieticianul Jackie Keller, care a lucrat cu Jessica Alba, Anjelica Huston şi Susan Sarandon.

Keller recomandă o dietă bogată în somon, păstrăv şi ton pentru o piele strălucitoare; mâncăruri bogate în antioxidanţi şi vitamina C (fructe şi legume) pentru a ajuta la producerea colagenuluicare reduce ridurile pielii; mâncăruri bogate în proteine cum sunt iaurturile greceşti sau alunele – sub formă de 6 mese pe zi pentru a-ţi regla metabolismul — şi fără cereale, carbohidraţi sau amidon seara.

În plus, alcoolul şi băuturile carbogazoase sunt strict interzise. Nominalizatelor la Oscar le este totuşi destul de greu să se abţină ţinând cont că petrecerile se ţin lanţ în săptămâna dinainte Oscarurilor.

„Nu ar trebui să consume altceva în afară de ceai verde”, spune Keller. „Este important, de asemenea, să evite guma de mestecat pemtru a nu înghiţi aer care în final le balonează.” 

Nutritionista Carrie Latt Wiatt, care a lucrat cu Jennifer Aniston, recomandă doi până la trei litri de apă pe zi, reducerea numărului de calorii şi a porţiilor din farfurie şi propune ronţăirea diverselor snackuri.

Nutritionista lui Jennifer Lopez, Haylie Pomroy, avertizează că stresul nu ajută deloc în lupta cu kilogramele, din cauza cortizolului (hormonul stresului) care ajută la stocarea grăsimii. 

Dr. Oz Garcia recomandă mersul la sală şi masajele anti stres iar antrenorul „vinovat” de modul în care arată Blake Lively, Bobby Strom, susţine că cea mai bună metodă de a slăbi este să scoţi din meniul tău zilnic tot ce înseamnă zahăr, sare, alcool, lactate şi carbohidraţi. Continuă cu alergările de dimineaţă şi cardio după-amiază.
Toate aceste reduceri de alimente şi exerciţii fizice duc într-un final la rezultatul pe care milioane de oamenii îl văd pe covorul roşu de la Oscar.
Programul zilnic al dietei pentru Oscar:
• primul lucru pe care îl faci dimineaţa este să bei o ceaşcă de apa caldă amestecată cu sucul de la o lămâie. Bea patru ceşti de acest gen pe parcursul zilei.

8:00am – 10:00am – Suc verde
• suc făcut din 1 1/2 castraveţi, 3 beţe de ţelină cu frunze, şi orice alte legume verzi (pătrunjel, varză, ardei, fenicul, spanac, etc.) plus lămâie sau ghimbir după gust
• ţelina este bogată în sodiu şi combate retenţia de fluide. Castravetele este bogat în potasiu şi este un bun diuretic. Sucul verde va face organismul alcalin şi anulează senzaţia de foame.

12:30 Prânz
• O salată mare care să conţină salată verde, fenicul, ridichi, morcovi, sfeclă roşie, roşii, ceapă, spanac, varză, avocado (maxim unul pe zi), ardei, varză, fasole verde şi o porţie mare de seminţe de floarea soarelui, ridichi, 2 lingurile de  sos (4 părţi ulei de măsline, o parte suc de lămâie cu usturoi presat şi o idee de muştar)
• Poţi adaugă humus sau guacamole şi chiar poţi fierbe o parte dintre legume (dar nu morcovul sau sfeclă roşie pentru că după fierberea acestea au un indice glicemic mult prea mare)
• Asiguraţi-va că 70% din ceea ce se află în farfuria Dvs. este crud dar şi că nu veţi flămânzi.
• În cazul în care nu mai suportaţi chinurile foamei puteţi adăuga orezul brun, quinoa sau mei dar nu întrerupeţi dieta.

7:00pm Cină
• Este identică cu masă de prânz, alternând verdeturile fierte, orezul brun, meiul şi quinoa.

11:00am şi 3:00pm Snackuri

• Puţină iarbă de grâu, o mână de fructe de pădure sau de roşii, o linguriţă de nuci şi seminţe (pentru a ajută digestia pe timpul nopţii), jumătate de avocado, câteva crudităţi sau o bucăţica dintr-un fuct (maxim două pe zi şi evitând bananele şi pepenele al căror indice glicemic este mult prea mare şi vor cauza pofte acute de dulciuri)
• În primele zile vei avea parte de uşoare dureri de cap şi stări de greaţă pentru că îşi face efectul detoxifierea de cafea. Bea puţină apa cu lămâie, un ceai de plante şi mănâncă un măr. Aşează-te până te simţi mai bine.
• Dacă poţi scoate zahărul şi cafeină din alimentia ta cu o săptămâna înainte de a începe dieta atunci impactul asupra corpului nu  va fi atât de major.

• Consulta doctorul înainte de a începe dietă şi ia în continuare medicamentele care ţi-au fost prescrise. Nu urma această dietă dacă eşti însărcinată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro