Dieta cu rebus şi sudoku

De Erika Chivu, pe Ultimul update Marți, 11 mai 2021, 14:46

Te-ai gândit vreodată că rezolvatul integramelor ar putea să fie un sport? Jocurile te ajută să arzi calorii, chiar dacă le rezolvi stând în fotoliu sau la birou.
În încercarea de a atrage cât mai mulţi vizitatori, proprietarii unui site ce vinde jocuri de memorie şi agilitate mentală, au anunţat că asemenea activităţi ajută şi la slăbit. Chiar dacă nu ard la fel de multe calorii ca un antrenament la sala, jocurile necesită un efort din partea creierului, deci un consum caloric crescut.

Numai ca să „supravieţuiască”, creierul uman are nevoie de 0.1 calorii pe minut, iar dacă rezolvi integrame, sudoku, puzzle-uri sau alte jocuri asemănătoare arzi 1,5 calorii pe minut. Într-o ora poţi să ajungi la 90 de calorii.

Creierul este alcătuit din milioane de celule nervoase – neuronii, care transmit mesaje corpului prin substanţe neurotransmiţătoare. Dar pentru asta neuronii au nevoie de glucoza, calorii şi oxigen.

„Creierul funcţionează ca orice altă parte a corpului. Dacă lucrează intens are nevoie de mai multă energie, deci consumă calorii”, spun cercetătorii.

Cei de la cannyminds.com, site-ul care vinde jocuri de agilitate mentală, spun că se poate slăbi foarte uşor rezolvând puzzle-uri, dacă această activitate este combinată cu o dietă uşoară.

Însă nu toată lumea este de acord cu asta. Specialiştii de la Asociaţia Britanică de Nutriţie spun că, într-adevăr consumul de calorii e mai mare atunci când gândim intens, însă e imposibil să slăbim în acest mod. Dieta şi sportul rămân singurele modalităţi de a pierde kilogramele în plus.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!