Fără calorii sau fără grăsimi: Care dietă e mai bună?

De Diana Zagrean, pe

 

Conţinutul de fibre, foarte important

Un alt indicator că studiul a avut greşeli este faptul că nu au luat foarte bine în calcul cantitatea de fibre vegetale ingerate pe parcursul testelor.
Fibrele vegetale, obţinute din fructe şi legume au un rol important nu numai în pierderea kilogramelor în plus, dar şi în prevenirea unor boli cronice grave, cum ar fi anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, etc.

Sfaturile nutriţioniştilor, vitale în slăbire

Dacă vrei să slăbeşti ca să fii sănătos, ai nevoie de sfaturile unui nutriţionist, deoarece nu numai cantitatea de carbohidraţi sau grăsimi consumate este importantă.
O alimentaţie sănătoasă, care să ajute organismul tău să ajungă la o greutate normală se obţine mai ales din consumarea unor alimente sănătoase, neprocesate şi fără chimicale.
Una este să mănânci un burger de 200 de calorii şi alta este să mănânci 200 de calorii în legume şi fructe de la ţară.

Concluzia: Care dietă este mai bună pentru tine?

În urma acestor dezbateri şi studii, concluzia este clară: nicio dietă care promite mâncare multă şi de proastă calitate, zero mişcare şi slăbire instant nu are cum să fie sănătoasă.
Singura cale corectă de a slăbi este aceea de a consuma alimente cât mai naturale, neprocesate, echilibrând cantitatea zilnică de proteine, carbohidraţi, grăsimi bune şi fibre esenţiale şi făcând puţină mişcare.
Sursa foto femeie alege dietă: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!