Scapă de acnee printr-o dietă sănătoasă. Ce să bei dimineața

De Lumea Femeilor, pe

Cea mai simplă şi sigură cale de a scăpa de acnee trece prin stomac. Ai nevoie doar de o alimentaţie potrivită şi de puţină voinţă. Când te aştepţi mai puţin, coşurile
sau punctele negre apar în locurile cele mai vizibile : pe nas, în jurul buzelor sau în mijlocul frunţii.
Orice tentativă de a le ascunde este inutilă. Acneea apare, adesea, ca o consecinţă a unei alimentaţii inadecvate. Când coşurile apar numai din când în când, ca o „amintire” a unor mese dezechilibrate, ajunge să fii atentă câteva zile la ce mănânci şi vor dispărea ca prin farmec.
Dacă prezenţa lor este însă permanentă, va trebui să te adresezi unui dermatolog, pentru a descoperi cauzele (dezechilibru hormonal, stres, intoleranţă la unele alimente).

Acneea, boala adolescenţei

Piele grasă şi lucioasă, coşuri pe zone extinse ale feţei – toate sunt simptome ale acneei, o inflamaţie cronică a epidermei, care afectează 80% dintre adolescenţi, dar care îi poate „lovi” şi pe adulţi. Acneea apare atunci când glandele sebacee produc o cantitate exagerată de sebum, care obstrucţionează porii. Bacteriile inflamează ţesutul, ceea ce produce erupţia acneică. Abuzul de cartofi prăjiţi şi snacks-uri agravează această problemă.

Cum să-ţi aperi pielea?

Răspunsul la această Întrebare este simplu. Nu trebuie decât să Îţi ajuţi organismul să se dezintoxice ţinând dieta recomandată de noi, care se bazează pe alimente naturale.

Terapie de şoc

Drojdia de bere, un aliat de nădejde
Drojdia de bere are în componenţă aminoacizi esenţiali (componenţi ai proteinelor), minerale şi oligţlemente (zinc, fier, seleniu, fosfor, potasiu, magneziu), vitamine din complexul B, în special B2 şi B6, care reglează secreţia de sebum.
Aşadar, timp de patru săptămâni, bea în fiecare dimineaţă o linguriţă de drojdie de bere dizolvată într-un pahar cu apă. Este o cură foarte eficientă de dezintoxicare, de reechilibrare a florei bacteriene, de hrănire şi oxigenare a celulelor.

Examen ad-hoc

Atenţie la intoleranţe
Ai avut o piele superbă şi, peste noapte, te-ai trezit plină de coşuri. S-ar putea să ai intoleranţă la un anumit aliment. De obicei, laptele şi produsele lactate dau aceste reacţii. Pentru a fi sigură, consultă-ţi medicul. Nu uita că atât tristeţea, cât şi stresul pot provoca o creştere a nivelului hormonilor androgeni.

Fitoterapie

Vindecă-te cu plante
Ca să scapi de supărătoarele coşuri şi de punctele negre, în nici un caz nu trebuie să te chinuieşti să le storci în faţa oglinzii. Nu vei face decât să-ţi masacrezi tenul. Mai bine apelează la soluţiile fitoterapeutice, care te vor ajuta să ai un ten de invidiat.
– Pentru curăţarea impurităţilor de pe faţă, bea, de trei ori pe zi, o infuzie preparată din 5 g de frunze de păpădie. La fel de bun este şi decoctul din rădăcini de brusture: fierbe 20 g de rădăcini proaspete într-un litru de apă şi bea 3-4 căni pe zi.
– Dacă ai faţa iritată, clăteşte-te seara, după demachiere, cu un ceai calmant.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro