Consumul de zmeură consolidează sistemul imunitar

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 12 aprilie 2021, 12:49
Consumul de zmeură are o multitudine de beneficii pentru sănătate, spun nutriționiștii din întreaga lume. Dar, trebuie să consumi zmeura care este fermă, coaptă și colorată și trebuie să eviți fructele pătate sau mucegăite.

Zmeura face parte din categoria fructelor de păsure care stilumează sănătatea unei persoane indiferent de forma în care este consumată.

Bogată în acid elagic, compus fenolic ce ajută la prevenirea cancerului, zmeura inhibă creșterea celulelor canceroase și oprește dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Citește și: Ana Aslan: dieta femeii care a demonstrat că există tinerețe fără bătrânețe

Ajută la arderea grăsimilor. Zmeura este bogată în fibre ce ajută la încetinirea procesului digestiv astfel încât senzația de sațietate să persiste cât mai mult.

Bogată în mangan, mineral ce ajută la menținerea valorilor înalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grăsimilor.

Consolidează sistemul imunitar – Mineralele precum Vitamina C au rolul să ajute organismul să dezvolte testuri conjunctive puternice și un sistem imunitar capabil să respingă atacul micro-organismelor.

Este bogată în Vitamina C și potasiu.

Previne apariția bolilor. Zmeura conține substanțe precum flavonoide și fitochimicale ce contribuie la prevenirea apariției multor boli.

Citește și: 6 trucuri pentru a-ți stăpâni pofta de dulce

De asemenea, are în compoziție substanțe ce ajută la preîntâmpinarea infecțiilor urinare prin împiedicarea aderenței bacteriilor la celulele ce căptușesc pereții tractului urinar.

Zmeura este bogată în compuși importanți precum luteina pentru a avea o vedere sănătoasă.  

Ce nu trebuie sa ratezi? O dulceata de zmeura facuta in casa!

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!