10 lucruri care te îngraşă

De Erika Chivu pe

Deşi ţii dietă şi faci sport, kilogramele nu dispar sau nu aşa de repede pe cât ţi-ai dori. Există mai mulţi vinovati posibili, de la nopţile pierdute până la… iubitul tău.

1. Televizorul şi calculatorul

Când stai în faţa televizorului, îţi scade rata metabolică atât de mult încât arzi cu aproximativ 30 de calorii mai puţin în fiecare oră. Conform ultimelor cercetări arzi mai multe calorii dacă stai pur şi simplu degeaba decât atunci când te uiţi la emisiunea preferată sau la un film. Acelaşi lucru este valabil în cazul calculatorului.

2. Mesele sărite

De fiecare dată când mănânci ceva, metabolismul creşte cu aproximativ 30% şi rămâne aşa timp de câteva ore. Dacă sari peste o masă, metabolismul rămâne neschimbat sau chiar încetineşte. Cel mai grav este să sari peste micul dejun. Pe timpul nopţii rata metabolică scade cu 5% şi rămâne aşa chiar dacă te trezeşti, urmând să revină la normal după prima masă.

3. Pilates, yoga, exerciţii de forţă

Sigur că toate acestea sunt mult mai sănătoase decât sedentarismul, dar dacă vrei să slăbeşti câteva exerciţii de forţă nu te vor ajuta prea mult. Grăsimea de pe abdomen sau coapse este un depozit de energie şi ca să scapi de ea trebuie să consumi energie cât mai multă, adică să faci exerciţii cardio. Alergarea, ciclismul, înotul, mersul rapid şi orice alt exerciţiu care îţi ridică pulsul te ajută mult mai mult decât pilates sau yoga.

4. Salatele de la fast food

Chiar dacă par varianta cea mai sănătoasă pentru o masă pe fugă, salatele pot avea chiar mai multe calorii decat un hamburger. Ţine cont că nu mănânci doar legume, ci şi carne – care de obicei e prăjită – plus un dressing foare bogat în calorii. Înainte să comanzi consultă lista cu informaţii nutriţionale pe care ar trebui să ţi-o pună la dispoziţie orice fast food.

5. Alergiile

Dacă ai o alergie probabil că iei antihistaminice, ca să scapi de simptomele neplăcute. Asta n-ar fi o problemă dacă n-ai ţine de cură de slăbire. Antihistaminicele îţi pot mări pofta de mâncare, iar asta se va vedea, dacă nu poţi să te abţii. În plus, alergiile te pot face să te trezeşti noaptea, iar a doua zi fiind obosită vei avea tendinţa să mănânci mai mult ca să câştigi energie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2