Alimentul de post pe care Mihaela Bilic îl recomandă datorită aportului caloric mic. Costă doar 2 lei

.

Mihaela Bilic a oferit un staf benefic celor care țin Postul Paștelui. Medicul nutriționist spune că acest aliment este ideal pentru că este ieftin, gustos și sățios și are un aport caloric foarte mic. Aceasta spune că este un substitut perfect pentru produsele obișnuite de post.

Alimentul de post pe care Mihaela Bilic îl recomandă

Deși există o mulțime de alimente de post pe care credincioșii le pot consuma în această perioadă, Mihaela Bilic spune că există unul care costă doar 2 lei și care este ideal datorită beneficiilor sale.

Medicul nutriționist recomandă, astfel, pufuleții pentru perioada postului și asta pentru că, spune ea, sunt sănătoși, nu conțin calorii și sunt realizați din mămăligă expandată.

Potrivit Miahelei Bilic, pufuleții sunt slabi în calorii, o pungă de 85 de grame având doar 360 de calorii. 

De asemenea, aceasta spune că sunt sățioși și gustoși și oricine și-i poate permite, spre deosebire de majoritatea produselor de post care sunt destul de scumpe.

„Știu că îi știți, dar merită să îi mai laud un pic. Cea mai sănătoasă gustare, ronțăială sărată, cum vreți voi să îi ziceți. Densitate calorică, cea mai mică. Ce înseamnă asta? Ditamai punga are 85 de grame și 360 de calorii, față de alte ronțăieli care au în medie 540 de calorii (100 de grame), dar sunt doi biscuiți. Pe când asta, uitați-vă cât mâncăm. De ce? Pentru că este mămăligă expandată cu aer”, a afirmat Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

„Ni se pare că mâncăm mult, dar în final, 85 de grame are asta. Există și pungi mai mici, de 45 de grame, care n-au nici 200 de calorii toată punga. Doar o lingură de ulei la suta de grame, adică o nimica toată. Și unde mai pui că sunt și gustoși, sunt și de post. Așa că liber la ronțăială sărată cu pufuleți”, a mai spus medicul nutriționist.

Citește și: Mihaela Bilic, despre băutura virală care ar topi kilogramele: „Poate să vă facă rău”

Citește și: Abdomen plat în patru pași. Sucurile, inamicul numărul 1 al siluetei. Hidratarea, odihna și gestionarea stresului, fundamentale în procesul de slăbire

Recomandările medicului nutriționist pentru perioada postului Paștelui

Prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine” de la Pro Tv a dezvăluit care sunt cele mai mari greșeli pe care le facem în post, din punct de vedere nutrițional. De asemenea, ea a menționat că există alimente de post care îngrașă mai mult decât ne-am imagina.

„În post senzația de foame e mai mare, fără proteine animale e greu să ne săturăm. Există riscul să mâncăm prea multe făinoase combinate cu ulei vegetal. Adică fix ingredientele care îngrașă cel mai tare. Produsele de patiserie, pastele, orezul și toate ronțăielile sărate (sticksuri, chipsuri, covrigei) de post sunt pline de calorii. La fel și semințele, nucile, migdalele, alunele, avocado, măsline – în medie 500cal/100g!”, a declarat Mihaela Bilic pentru Unica.ro.

Citește și: Ce este dieta volumetrică şi cum funcţionează

Citește și: 5 prăjituri care nu îngrașă. Adina Alberts: „Orice prăjitură care folosește ca îndulcitor curmalele are un indice glicemic redus”

Întrebată ce alimente să avem mereu în casă în perioada postului, astfel încât să avem mese echilibrate și să nu apelăm la produse ultraprocesate, Mihaela Bilic spune că este obligatoriu ca legumele proaspete să nu ne lipsească din alimentație.

„Legume proaspete – gulie, morcov, ridichi, ardei gras – cu humus sau fasole bătută ca și gustare. Ciorbă din legume, care ține burta plină cu puține calorii, ciocolată neagră pentru pofta de dulce. Popcorn și pufuleți pentru ronțăieli sărate”, spune renumita nutriționistă.

Sursă foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton