Alimentele care produc insomnie. Ce să nu consumi înainte de culcare

De Oana Savin, pe
Ți se întâmplă să nu poți să dormi noaptea? Este posibil să fie din cauza alimentelor pe care le-ai consumat înainte de a merge la somn. Iată o listă cu ce nu ai voie să comsuni înainte de culcare, pentru a nu suferi de insomnie.

Aceste alimente trebuie să fie consumate cu cel puțin 4-6 ore înainte de ora de somn pentru a evita episoadele de insomnie, potrivit CSID.

Alimente care provoacă insomnie

Brânzeturi – Bânza bogată în grăsimi, precum cea elvețiană, cheddar, blue cheese sau parmezanul, poate fi o adevărată provocare pentru sistemul digestiv. Dacă te pregătești de somn, evită aceste tipuri de brânzeturi pentru că pot provoca arsuri în capul pieptului.

Ciocolată neagră – Deși este mai sănătoasă ca o prăjitură, ciocolata neagră este bogată în polifenol şi este o sursă de cofeină. Regula este aceea de evita înainte de culcare băuturile care conţin cofeină, precum ceaiul negru sau verde şi cafeaua, cât şi alimentele care conţin acest ingredient şi care îngreunează somnul.

Hamburger – Proteinele și grăsimile care se regăsesc într-un burger au nevoie de timp pentru a putea fi digerate. Astfel, este important să eviți mâncarea care conține carne de vită, cu 4 ore înainte de somn. O alternativă potrivită este pieptul de pui sau de curcan.

Alimente care conțin Matcha – Matcha este un ceai verde sub formă de pudră, adeseori adăugat în fursecuri, smoothie-uri și alte preparate. Ceaiul verde conţine cofeină, ceea ce va îngreuna somnul.

Mâncare procesată – Acest tip de mâncare conține o cantitate mare de sodiu. Astfel de alimente te pot face să te simți balonată și să ai un mare disconfort.

Sursă foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!