Restaurante japoneze în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

La Teriyaki mănânci rapid şi sănătos

 
Mâncare japoneză poţi mânca şi la Teriyaki. Restaurantul este un fast-food, avantajul fiind că aici poţi mânca şi rapid şi sănătos.
 
Mâncarea este preparată cu apă în loc de ulei, iar bucătarii pregătesc specialităţile chiar în faţa ta. Deşi mai mic decât concurentele sale, Teriyaki s-a pregătit cu un meniu cel puţin la fel de mulţumitor.  
 
Poţi comanda preparate din orez şi tăieţei, salate şi sushi, cu carne pui, vită, creveţi, tofu sau colţunaşi. Sosurile sunt la alegere: între sweet chilli, pan-asian uşor picant, orange zing şi famous Teriyaki Sauce şi le poţi încerca pe toate gratuit.
 
Preţurile sunt mult mai accesibile decât în celelalte restaurante din Capitală. Supele costă în jur de 10-15 lei, meniurile vegetariene 10 lei, iar salatele 20 de lei. 

De asemenea, găseşti şi preparate vegetariene, care costă în jur de 10 lei, rulouri cu creveţi la 30 de lei, puiul cu ananas, 20 lei, iar pentru o porţie de orez cu pui şi creveţi, de exemplu, plăteşti 25 lei.

Nu lipseşte specialitatea japoneză sushi, pe care o găseşti ambalată în cutiuţe de 6 bucăţele (30 lei). Tăieţeii intră în meniurile Pan-Asiatice şi în Yakisoba, unde cei cu creveţi ajung la 40 lei şi cei cu tofu la 17 lei.  
  
Restaurante Teriyaki se găsesc în mallurile Băneasa Shopping City şi Liberty Center.
 

Restaurant Maiko

Pentru amatorii de sushi sau alte specialităţi născute în bucătăria japoneză, Maiko poate fi o altă exeprienţă culinară niponă. Prin stilul şi decorul specifice, în local domneşte un ambient zen, care emană linişte şi echilibru, după principiile japoneze. Lacul de crapi, şemineul, grădina japoneză şi cascada sunt câteva elemente ce redau armonie locului.  
 
De asemenea, stilul inovativ al restaurantului se regăseşte şi în conceptul meniului, adaptat gusturilor europene. Astfel, meniul de la Maiko impresionează şi el prin preparate inedite.

Găseşti sushi, tempura, peşte şi fructe de mare, specialităţi teppan şi o gamă de preparate exclusiviste precum cleşti de crab, carne Wagyu, homar canadian sau scoici St. Jaques.  
 
Iar pentru aşa bunătăţi, preţurile sunt fireşte mai „piperate”. Salatele au preţuri cuprinse între 44 şi 96 de lei, supele 28-60 lei, peştele şi fructele de mare 65-210 lei, preparatele din carne 32-255 lei, legumele şi orezul 32-82 de lei, iar deserturile 35-95 lei.  
 
Restaurantul Maiko se află pe stradă Grigore Gafencu, la numărul 27, în Satul Francez.

Yakimono, în hotel Marriott

 
Un alt restaurant de top din Capitală, elegant şi mai scump, este şi Yakimono din incinta hotelului Marriott.
   
Atmosfera este rafinată, cu mobilier minimalist, sobru, din lemn masiv, cu decoruri cu elemente din simbolistica japoneză.
 
În meniul de la Yakimono, pe lângă preparatele tradiţionale japoneze, vei găsi şi unele thailandeze. Aici poţi asista la un adevărat show al culorilor şi aromelor exotice, pe care bucătarii prepară specialităţile chiar în faţa ta.  
 
Vedetele meniului sunt preparatele din peşte, în diverse combinaţii cu orez. Dacă tot mergi la Yakimono, trebuie să încerci şi specialitatea casei, codul negru marinat în sos miso. Preţurile din acest restaurant sunt de cinci stele, asemănătoare cu cele de la Maiko.  
 
Restaurantul Yakimono se află pe Calea 13 Septembrie, la numărul 90, în incinta hotelului Marriot.

Benihana şi Howard Johnson

 
Cel mai select restaurant japonez este însă Benihana, amplasat la primul etaj al hotelului Howard Johnson Grand Plaza, unde ţinuta este obligatorie.  
 
Aici vei găsi o mâncare preparată într-un mod inedit. Metodele de preparare Benihana nu pastreazaa nimic din bucătăria tradiţională. Bucătarii prepară toate felurile de mâncare pe aceeaşi masă, în jurul căreia pot stă până la opt persoane.

Cum restaurantul este unul de lux, preţurile sunt, aşadar, pe măsură.  

Alte restaurante unde poţi mânca cu beţişoare sunt Kyoto (Calea Dorobanţi, nr. 79), iar dacă nu vrei să mergi în oraş, poţi comanda şi online de la Sushi Mania.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2