Restaurante japoneze în Bucureşti

De Nicoleta Galeteanu pe

Simplă, sănătoasă şi delicioasă este reţeta de căpătâi a oricărui bucătar japonez. Recunoscută ca fiind cea mai sănătoasă între gastronomiile lumii, reputaţia bucătăriei japoneze…
… nici nu este greu de dovedit.

Japonia înregistrează cea mai scăzută rată a obezităţii şi a problemelor cardiovasculare, iar femeile asiatice par mereu tinere şi frumoase, iar unul dintre motivele longevităţii lor este regimul alimentar tradiţional armonios.  
 
Faimoasă pentru mâncărurile simple, dar deosebite şi minunat prezentate, bucătăria japoneză nu face abuz de condimente, astfel fiecare ingredient îşi păstrează aroma şi calităţile nutritive proprii.

Un meniu tradiţional japonez trebuie să includă negreşit sushi, sashimi, tempura, miso supa, tofu marinat precum şi kobe beef, un preparat din carne de vită, care provine de la vacile Wagyu, crescute doar în Japonia.
 
Înainte de a ajunge în farfurie, văcuţele sunt crescute după tradiţii stricte, păstrate de sute de ani. Sunt hrănite cu bere şi cereale iar carnea este foarte fragedă, şi, fireşte, scumpă; un kilogram ajunge să coste şi 600 de dolari. 
 
Şi pentru că bucătarii au dezvăluit puţin din secretele bucătăriei nipone, te poţi bucura de magia preparatelor delicioase, vizitând câteva restaurante cu specific în Bucureşti, pe care ţi le recomandăm.
  

Restaurant ZenSushi

Pe Calea Şerban Vodă se află ZenSushi, un restaurant micuţ şi cochet.  
Localul este decorat simplu, în stil minimalist, iar spaţiul, deşi mic, este perfect valoritificat prin mobilierul practic şi modern din lemn, pe care stau aşezate meticulos tacâmurile, beţişoarele şi suporturile lor.
 
ZenSushi propune o experienţă culinara desăvârşită, cu o multitudine de bunătăţi tradiţionale, de la supe cu paste japoneze şi preparate din carne de pui, porc sau vită şi până la specialităţi cu fructe de mare, şi, fireşte, renumitul sushi din orez.
 
Dacă vrei o gustare caldă, din meniu poţi încerca supa cu paste japoneze din orez – tanuki udon – servită cu alge de mare, ciuperci, fâşii de ceapă verde şi floricele crocante din făină albă, la 20 de lei, sau beef udon, preparată cu feliuţe subţiri din carne de vită, pentru 25 de lei.  
 
În meniul principal s-au pregătit şi alte bunătăţi, cum ar fi salmon teriyaki – bucăţi de somon rumenite în sos teriyaky – servit cu salată de varză şi dressing paponez (29 lei), dar şi chicken yakisoba (29 lei) – cubuleţe din pui, cu paste şi ciuperci rumenite într-un delicios sos yakisoba – care este, la rândul ei, o delicatesă foarte apreciată.
 
De asemenea, găseşti felurite salate, predominantă fiind cea din alge marine şi castraveţi, asezonată cu diverse ingrediente precum fructe de mare şi sosuri exotice (preţ: 10 – 16 lei).  
  
Şi, fireşte, nu uita de băutură tradiţională japoneză sake, vin făcut din orez.   
 

Sushi Ko din Centrul Vechi

Unul dintre cele mai recent inaugurate restaurante cu specific este Sushi Ko, deschis anul trecut în iulie, exact în Centrul Vechi, pe strada Stavropoleos, numărul 8.
 
Ceva mai scump decât ZenSushi, despre Sushi Ko se aud doar vorbe de laudă. Plasat convenabil, cu atmosferă intimă şi plăcută, localul este modern, decorat şic, cu meşe micuţe şi fotolii confortabile roşii, unde poţi merge şi în lipsa ocaziilor speciale.  
 
Iar în materie de preparate, meniul oferă un adevărat festin, din care nu lipseşte nimic, pentru orice gurmand asiatic.
 
Teriaki (preparate din carne prakita), yakitori (frigărui), tempura (pane cu sos tempura) sau chirashi (peste cu orez), sushi (peste crud cu orez) şi sashimi (peste crud) sunt, prin definiţie, deliciul culinar din universul soarelui-răsare.  
 
Amatorii de peste pot găsi aici un întreg regn piscicol, aşa că, pe lângă preparatele clasice din somon sau ton, le poţi încerca şi pe cele cu peste alb, roşu sau galben, peste zburător, caracatiţa, anghilă, calamar, la preţuri între 25-35 porţia.
 
După un aşa festin, cine se mai uită la bani? Totuşi, este bine de luat în calcul că supele costă între 15 şi 25 lei, o porţie de beef teriyaki – carne de vită cu orez la abur – costă 46 lei, peştele ajunge la 72 de lei pe o singură farfurie, iar pentru sushi plăteşti între 20 şi 52 lei, în funcţie de peşte.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2