Mircea Badea are cea mai violentă emisiune TV

De Nicoleta Galeteanu pe

În gura presei”, emisiunea moderată de Mircea Badea, este cea mai violentă emisiune de divertisment şi pamflet, urmată de show-ul lui Dan Diaconescu „În direct”, difuzat pe OTV.
Cea mai violentă emisiune – pamflet este realizată de Mircea Badea. „În gura presei a fost votată „câştigătoare” atât ca pondere – cu 21,1% violenţă din durata totală a programului – cât şi ca durată de transmisie – o medie pe ora de emisie continuă de 12,6 minute.

Emisiunea lui Badea a fost pe primul loc şi în privinţa duratei medii a unui act violent, unde moderatorul a atins un record de 59 de secunde de acest gen.

În ce priveste durata actelor de violenţă, postul de televiziune deţinut de Dan Diaconescu, OTV, urmează imediat în clasament, cu 18,6 minute „dedicate” actelor violente într-o singură oră din emisiunea sa „În direct.

Ea a fost urmată de „Feţele cotidianului – 13,8 minute şi „Biz Bazaar – 8,41 minute.

În rândul emisiunilor cu grad de violenţă exagerat difuzate de Antena 1 si 3, se numară şi „7 păcate (34 secunde – durata unui act violent) şi „Noaptea erorilor (22,8 secunde).

După numărul mediu de acte de violenţă pe oră, pe primul loc s-a aflat emisiunea „Mondenii (61,6 de acte violente în 60 de minute de emisiune), urmată de „Cireaşa de pe tort (36 acte violente) şi „7 păcate” (17,1).

Dintre posturile adresate copiilor, Jetix difuzează cele mai multe scene de violenţă pe oră, respectiv 37, fiind urmat de Cartoon Network, cu 31 de acte, şi de Minimax cu 20 de acte.

Cel din urmă este canalul cu cea mai mare durată medie a unui act violent (15 secunde) şi cele mai lungi scene de violenţă (de 5 minute).

În 2009, CNA a aplicat 101 sancţiuni, în valoare de circa 560.000 de lei.

Studiul privind violenţa promovată pe micul ecran – „Reprezentarea violenţei televizuale şi protecţia copilului” – a fost realizat de Centrul de Studii Media al Universităţii Bucureşti şi făcut public de CNA.

Foto: Arhivă Ringier

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită

O tânără de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, a murit de meningită