Primul concediu fără copil

De Unica.ro pe

Indiferent de cât îşi iau liber mămicile pentru concediul de creştere a copilului, un lucru este cert: câteodată oboseala se acumulează, încep să uite sirul nopţilor nedormite…
… iar vacanţele în care eşti doar tu cu partenerul par de mult apuse.

Am întrebat câteva mămici dacă şi-au luat concediu de la concediul maternal şi au lăsat copilul în seama părinţilor sau altor rude şi au evadat pentru câteva zile cu partenerul şi prietenii într-un concediu relaxant sau petrecăreţ, ca înainte de a aduce pe lume copilul şi iată ce am aflat.

„Câteva ore pe lună fără copil sunt suficiente pentru a mă relaxa”

Ania (25 ani) are o fetiţă de un an şi jumătate pe nume Magda şi spune că prima oară când a simţit nevoia unui concediu a fost la o lună după naştere. Oboseala şi nopţile nedormite se adunaseră, aşa că a fost nevoie de mama Aniei să vină să o ajute. În tot acest timp, Ania s-a recuperat şi apoi s-a bucurat iar de viaţa de maternitate.

„În general am nevoie să ies fără Magda o dată sau de două ori pe lună, pentru câteva ore, mai mult nu-mi place, pentru că după cum zicem noi (ea şi soţul) – mi se întinde cordonul ombilical”, zice Ania.

Află mai multe poveşti de la părinţi şi spune şi povesteşte şi tu despre primul concediu fără copil pe UrbanKid.ro.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro