Florenţa, oraşul care te surprinde de fiecare dată

De pe

Capitala Toscanei, Florenţa este un caleidoscop al acestei regiuni italiene. Cultură, artă, istorie, gastronomie, modă şi shopping, toate îşi aduc contribuţia la farmecul vechi al oraşului.
Destinaţia este cu atât mai valoroasă cu cât echilibrează amintirea trecutului reflectat în abundenţă de clădiri şi repere religioase şi civile cu cele mai moderne servicii şi oferte turistice.
 
Oraş al crinilor, leagăn al Renaşterii, Florenţa a schimbat felul în care vedem lumea prin răspândirea arhitecturii neoclasice în construcţiile marilor capitale ale lumii.
 
Descoperită prin 1700, a devenit o Mecca pentru călători, în special pentru romantici, care au fost inspiraţi de eleganţă palatelor şi bunăstarea artistică. Azi milioane de vizitatori le calcă pe urme.

Când soarele apune pe râul Arno, aşa cum bine descria Mark Twain, „copleşeşte Florenţa cu valuri de culoare, care transformă liniile, culorile, oraşul într-unul desprins din vise”.

Ce este de văzut

O plimbare de-a lungul râului Arno oferă privelişti pe care nu le vei uita uşor şi care au rămas aproape la fel ca acum 700 de ani.
 
În Florenţa sunt atât de multe de văzut încât dacă vrei să le cuprindeţi pe toate, sau măcar pe cele mai importante, trebuie vă planificaţi sejurul din timp.

Conceperea unui tur organizat în care să includeţi Piazza del Duomo cu Catedrală Santa Maria dei Fiori, Baptiseriul, Campanila şi Muzeul Catedralei.

Florenţa are aproximativ 30 de muzee şi galerii dintre care Uffizi şi Academia de Arte Frumoase sunt de referinţă.
Din mulţimea de palate Palazo Pitti, Palazzo Vecchio, Pallazo Strozzi şi Pallazo Corsini nu ar trebui omise.

Unde faci shopping

La capitolul shopping, Coridorul Vasari şi Ponte Vecchio atrag turiştii prin  magazinele generoase în oferta de cumpărături. Artera principală care cumulează tot ce este mai nou în modă este Via Tornabuoni însă, dacă sunteţi în căutare şi de alte locuri, vă puteţi orienta înspre Via della Vigna Nuova, Via Roma şi Piazza Strozzi.
 
Pentru o privire de ansamblu asupra oraşului aveţi mai multe opţiuni. Porniţi încet înspre Piazzale Michaelangelo, în partea de sud a centrului vechi. Aici încântaţi-va privirea cu o privelişte deasupra râului Arno şi a Domului. Faceţi puţină mişcare urcând pe scările către biserica San Miniato al Monte şi opera de artă din secolul 11.

Pierdeţi-va paşii prin Grădinile Boboli din spatele palatului Pitti. Printre labirinte de verdeaţă aveţi deschidere la privelişti panoramice excelente asupra Florenţei. Opriţi-va apoi la cafeneaua din vârful dealului şi bucuraţi-va de un moment de linişte.

Neapărat de urcat în cupola Domului. Chiar dacă sunt 463 de trepte şi urcarea este uşor anevoioasă, odată ajunşi sus priveliştea va tăia respiraţia şi veţi simţi adevărata grandoare a construcţiei.
 
Află mai multe despre Florenţa din pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!