Florenţa, oraşul care te surprinde de fiecare dată

De pe

Florenţa este un punct excelent de descoperire a Toscanei. Puteţi opta pentru vizite pe timp de zi în Pisa, Lucca, Arrezo, Fiesole, Siena şi în faimoasa zonă viticolă Chianti.
 
Sunt multe locuri de vizitat, de admirat, de contemplat în Florenţa. Atât de multe încât există pericolul să acuzaţi aşa numitul sindrom Stendhal, mai exact, un tip de ameţeală cauzat de starea de copleşire dată de numeroasele exemplare de artă din Florenţa.

Este un sindrom real, denumit astfel după scriitorul Stendhal care l-a acuzat pe timpul şederii sale în Florenţa. Dacă ajungeţi în această stare, odihniţi-va ochii şi picioarele, savuraţi o îngheţată şi păstraţi-va pentru mâine restul vizitei.

Unde te cazezi în Florenţa

La capitolul sejururi şi cazare, cea mai înţeleaptă alegere este rezervarea din timp. În pofida celor mai bine de 600 de hoteluri disponibile, rata de ocupare este într-atât de mare încât este foarte posibil să nu găsiţi loc de cazare dacă veniţi fără rezervare.

Tarifele au marele avantaje de a fi pentru toate buzunarele iar serviciile, de o calitate excelentă. În cazul în care nu găsiţi un loc în Florenţa puteţi rezerva cu inima împăcată şi în imprejurilile ei – Chianti, Fiesole, Prato -, care sunt la fel de încântătoare.
 
Dacă se întâmplă să sosiţi în oraş fără a avea un loc la hotel deja rezervat, mergeţi la biroul Consorzio ITA în gara Stazione Centrale di Santa Maria Novella, deschis între orele 08:20 şi 21:00, unde puteţi găsi ajutor în aflarea unui loc de cazare.

Il menu, per favore

În Florenţa, toate emoţiile gastronomice ale Toscanei ating apogeul. Variind de la prosciutto crudo la faimoasele fripturi Maremma, de la minestone la excelenţele delicii de ciocolată şi la îngheţată tradiţională, specialităţile şi deserturile Florenţei nu ar putea să fie valorificate decât de minunatele vinuri Chianti, Brunello di Montalcino sau Vino Nobile di Montepulciano, numai pentru a dovedi că Florenţa nu se reduce la vizite turistice, ci
reprezintă şi o anumită calitate a bucuriei gustate în plăcerile simple şi totuşi rafinate ale vieţii.
 
Cel mai bun raport calitate/ preţ îl veţi găsi în afara centrului istoric, unde merg localnicii. Cele mai piperate preţuri sunt în vecinătatea Mercato di San Lorenzo unde sunt restaurantele special dedicate turiştilor.

Pentru cele mai bune feluri de mâncare alegeţi cartierul Santa Croce. În general comanda de pizza în restaurant nu e primită prea bine.

Află mai multe despre Florenţa din pagina următoare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2 3

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!