1 iunie, Ziua Copilului – Idei de activități distractive pentru copii

De Alina Serea pe
1 iunie, Ziua Copilului este un prilej de bucurie pentru copiii de toate vârstele, dar și pentru adulții care, pentru o zi, se pot întoarce la bucuria copilăriei și a jocului. Iată câteva idei distractive pentru copii, care-i vor bucura și pe adulți.

Ziua Copilului, sărbătorită pe 1 iunie, este o ocazie numai bună de a petrece timp în familie, de a lăsa grijile deoparte și de a acorda mai multă atenție jocului și voii bune.

1 iunie, Ziua Copilului, sărbătoare pentru întrega familie

1 iunie, Ziua Copilului este zi liberă legală, în România, începând din anul 2016. Proiectul legislativ care cerea ca Ziua Copilului să fie liberă a avut ca scop exact dorința de a încuraja părinții să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Așadar, 1 iunie este un prilej în plus pentru ca părinții să acorde mai multă atenție și timp copiii lor și să le ofere dragostea și afecțiunea de care aceștia au nevoie pentru a fi sănătoși din punct de vedere emoțional.

Obiceiurile de 1 iunie, Ziua Copilului, în România, diferă de la familie la familie. Adesea, în această zi sunt oferite copiilor de toate vârstele dulciuri, jucării, baloane colorate, hăinuţe şi alte lucruri pe care ei și le doresc. De asemenea, de Ziua Copilului sunt organizate, de obicei, petreceri-surpriză, evenimente artistice și ateliere dedicate copiilor, dansuri tradiţionale, manifestări sportive, excursii.​ Însă, cel mai important lucru pentru un copil este jocul, atenția părinților și timpul petrecut împreună cu aceștia.

1 iunie, Ziua Copilului – activități în aer liber

Activitățile în aer liber sunt benefice atât pentru copii, cât și pentru adulți, astfel că ele sunt binevenite oricând, nu doar de 1 iunie, când este Ziua Copilului. Iată câteva idei de activități în are liber care îi va bucura atât pe cei mici, cât și pe cei mai mari:

1.Picnic în familie

Ideea unui picnic într-un loc cu multă verdeață și aer curat este cu siguranță atât pe placul copiilor, cât și al adulților. Pregătiți gustările preferate, luați apă și o păturică și alegeți un loc în care să vă și puteți juca în voie.

1 iunie Ziua Copilului-picnic in familie

Picnic de 1 iunie, Ziua Copilului

2. Excursie de o zi cu cortul

O aventură de o zi, chiar de 1 iunie Ziua Copilului, cu cortul va fi, cel mai probabil, una memorabilă pentru întreaga familie. Bineînețeles că, în funcție de timpul pe care-l aveți la dispoziție și starea vremii, vă puteți prelungi mica aventură și peste noapte. Totul este să fiți pregătiți cum se cuvine pentru o astfel de aventură.

1 iunie ziua copilului - activitati

Camping cu cortul

3. Drumeții

O altă activitate ce va fi benefică pentru întreaga familie este o drumeție la munte. Peisajele din zonele monatne ale României sunt minunate și există numeroase trasee care pot fi străbătute cu ușurință și de copii. Pe lângă faptul că veți face mișcare și veți respira aer curat, această activitate va crea cu siguranță amintiri frumoase pentru cei mici și-i va relaxa pe cei mari.

1 iunie, Ziua Copilului - drumeții

1 iunie, Ziua Copilului – drumeții

4. Petreceri în aer liber

1 iunie Ziua Copilului este momentul perfect pentru a organiza o petrecere în aer liber. Ba, mai mult, dacă vrem să le facem o surpriză celor mici, ne putem gândi la o petrecere tematică. Astfel, ne putem picta pe față, ne putem lua rochii de prințese sau prinți, baghete magice sau scuturi și putem crea o atmosferă memorabilă.

1 iunie, Ziua Copilului - petrecere tematica

1 iunie, Ziua Copilului – petrecere tematica

5. Jocuri și sporturi

Joaca este esențială pentru copii, așa că indiferent ce am alege pentru această zi, ei vor fi încântați. Fie că vrem să ne jucăm mingea, cu paletele de badminton, să sărim coarda, să jucăm fotbal, baschet sau volei, mișcarea va face bine întregii familii. Mergeți cu bicicletele, cu rolele sau trotinetele.

1 iunie, Ziua Copilului-

1 iunie, Ziua Copilului- mersul cu bicicleta

În plus, putem să înălțăm un zmeu, să urflăm baloane colorate și chiar să alergăm după baloane de săpun. Putem alege dintre aceste jocuri pentru copii sau le putem face pe toate, doar avem o zi întreagă pe care s-o petrecem cu cei mici.

Activităti de 1 iunie, Ziua Copilului

Activităti de 1 iunie, Ziua Copilului

Te-ar putea interesa și: Mesaje și felicitări de 1 iunie

1 iunie Ziua Copilului- activități în casă

Dacă vremea nu ne permite sau dacă din alte motive trebuie să petrecem 1 iunie Ziua Copilului în casă, putem găsi o mulțime de activități distractive pe care să le facem împreună în interior. Iată câteva idei ce pot fi pe placul întregii familii.

 • Costumați-vă și faceți o petrecere acasă
 • Concurs de inventat povești
 • Jucați mima
 • Pregătiți desetul preferat împreună
 • Faceți origami
 • Cântați și dansați
 • Jocuri de societate
 • Desenați sau pictați
 • Citiți cărți pentru copii și reinventați finalul
 • Faceți slime
 • Jucați jocuri de cărți
 • Construiți cu piese lego
 • Faceți un puzzle în familie
 • Construiți avioane de hârtie
 • Jucați-vă cu plastilină
 • Concurs de recitat poezii.
 • Organizați o vânătoare de comori în casă.

Aceste activități și multe altele, care se numără printre pereferatele voastre și ale copilului, sunt o modalitate minunată de a petrece timp în familie de 1 iunie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro