Iata o reteta de post delicioasa. Invata sa prepari lasagna vegetariana cu spanac si sos din lapte de soia ca in Italia. Pentru umplutură: ►3 vinete ► 300 g spanac ► 150 g măsline negre ► cimbru ► busuioc ► 100 ml ulei ► 50 g brânză tofu ► 12 foi de lasagna (uscate sau prefierte) Pentru sos: ► 1 litru lapte de soia ► 65 g unt ► 65 g făină ► 1 foaie dafin ► 1 crenguţă rozmarin proaspăt ► sare ► piper
Încearcă şi reţeta noastră de lasagna cu brânză
1 Se curăţă vinetele de coajă, se taie cubuleţe, se pun într-un vas şi se amestecă cu sare, ulei şi piper, apoi se răstoarnă într-o tavă şi se bagă la cuptor 10 minute. Se scot, se adaugă, pe rând, spanacul tocat mărunt, măslinele fără sâmburi, cimbrul şi busuiocul, se amestecă toate ingredientele din nou şi tava se reintroduce la cuptor pentru încă 10 minute, la foc moderat.
2 Separat, se pregăteşte sosul din ingredientele de mai sus, astfel: se pune pe foc laptele în care s-au adăugat, pe rând, untul, făina, foaia de dafin, crenguţa de rozmarin, sarea şi piperul, după gust, amestecând continuu până ce se îngroaşă. Când e gata, se scot foaia de dafin şi crenguţa de rozmarin, apoi se adaugă brânza rasă şi se mai lasă pe foc un clocot, două.
3 Într-un vas de yena se aşază un strat de legume, unul de brânză tofu şi o parte din sosul preparat, iar deasupra, foile de lasagna. Operaţiunea se repetă, iar peste ultimele foi de lasagna se toarnă sosul rămas şi se presară brânză rasă. Se dă la cuptor cam 30 de minute. Când devine aurie, înseamnă că e gata. Se scoate şi poate fi servită după câteva minute.