Whoopi Goldberg, suspendată două săptămâni de ABC News după o declarație controversată despre Holocaust

De Unica.ro, pe

Actrița Whoopi Goldberg nu va mai apărea în talk-show-ul de la postul ABC News timp de două săptămâni, în urma unor afirmații controversate despre Holocaust.

Televiziunea ABC News a anunțat că Whoopi Goldberg va fi suspendată din emisiune timp de două săptămâni după „comentariile sale greșite și dureroase”.

Cu efect imediat, o suspend pe Whoopi Goldberg timp de două săptămâni pentru comentariile sale greșite și dureroase. Deși Whoopi și-a cerut scuze, i-am solicitat să reflecteze și să învețe care este impactul comentariilor sale. ABC News este solidar cu colegii noștri evrei, prietenii, familia și comunitățile. Aceste decizii nu sunt niciodată ușoare, dar sunt necesare. Săptămâna trecută tocmai observase la ABC News o atitudine amabilă, respectuoasă și transparentă. Comentariile lui Whoopi nu sunt aliniate cu acele valori, a transmis președintele ABC News, Kim Godwin, potrivit Digi24.

Citește și: Ce se află acum în locul în care a murit Răzvan Ciobanu

Numerologie: Numere cu noroc, numere cu ghinion

Doi frați din Brăila au făcut copii împreună. Ei riscă 5 ani de închisoare pentru incest

Deea Maxer s-a reprofilat. Cum a ajuns să câștige până la 3000 de euro lunar

Afirmațiile actriței Whoopi Goldberg despre Holocaust

Actriţa în vârstă de 66 de ani a spus în cadrul emisiunii „The View”, în timpul discuţiei despre decizia unor şcoli din Tennessee de a interzice „Maus”, un roman grafic care prezintă ororile Holocaustului, că genocidul nazist al evreilor „nu a fost despre rasă”. 

Ea a adăugat că Holocaustul, care a ucis aproximativ șase milioane de evrei și a făcut alte milioane de victime ca urmare a ideologiei rasiste a naziştilor, a fost despre „inumanitatea omului faţă de om” și este o problemă istorică între „două grupuri de albi”. 

Whoopi Goldberg, câștigătoare a premiului Oscar, și-a cerut scuze ulterior, însă justificările sale au provocat și mai multe reacții.

În emisiunea de astăzi am spus că Holocaustul „nu este despre rasă, ci despre inumanitatea omului faţă de om”. „Ar fi trebuit să spun că este vorba despre ambele”.

Poporul evreu din întreaga lume a avut întotdeauna sprijinul meu şi nu va renunţa niciodată. Îmi pare rău pentru durerea pe care am provocat-o, a spus Goldberg pe rețelele de socializare.

Din dorința de a-și cere din nou scuze, aceasta a continuat cu afirmațiile controversate.

Ieri, în emisiune, m-am exprimat greșit.

Holocaustul este într-adevăr despre rasă, pentru că Hitler și naziștii îi considerau pe evrei ca fiind o rasă inferioară.

Acum, cuvintele contează, iar ale mele nu fac excepție. Regret comentariile mele și mă corectez. De asemenea, sunt alături de poporul evreu.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!