Numerologie: Numere cu noroc, numere cu ghinion

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 11 mai 2022, 17:00

Ce este numerologia și care sunt numerele cu noroc și numerele cu ghinion. Pentru cei care cred în puterea numerelor, Numărul Destinului are o semnificație aparte și de multe ori își ghidează unele decizii în funcție de acesta. Vezi de ce unele numere sunt cu noroc și altele cu ghinion.

Numerologia este una dintre ştiinţele mistice vechi, bazată pe simbolurile numerelor.Încă din cele mai vechi timpuri s-a încercat descifrarea vieţii pe baza lor, iar numerologii din China, Grecia antică, Egipt sau din Imperiul Roman s-au bucurat de o mare recunoaştere şi apreciere. Părintele numerologiei este considerat Pitagora, matematician convins că numerele sunt esenţa vieţii şi că toate lucrurile pot fi exprimate în cifre.

Numere cu ghinion

13 sau 31?

Câţi dintre noi credem în puterile malefice ale cifrei 13? Unii sunt speriaţi când se apropie această zi şi nu s-ar muta în ruptul capului la etajul 13. Alţii spun că, din contră, 13 le-a purtat noroc în situaţiile în care se aşteptau cel mai puţin.

Coincidenţă sau nu, naveta Apollo 13, lansată la ora 13 şi 13 minute, a explodat în data de 13 aprilie 1970… dar echipajul s-a întors cu bine pe pământ. 13 este simbolul clasic al ghinionului şi este una dintre cele mai cunoscute superstiţii ale lumii. Poţi pierde bani în zilele de 13, poţi avea mici accidente sau poţi primi veşti proaste.

Dar inversul lui 13, adică 31, pare să fie încărcat cu o forţă negativă mai puternică. În zilele de 31 trebuie să fii extrem de atentă cu banii şi este indicat să nu faci nicio cheltuială.

Cum 3 este numărul relaţiilor de dragoste, al comuniunii şi al comunicării, 31 poate destabiliza legăturile afective. Sfătuieşte-ţi partenerul să nu îţi ofere niciodată un buchet cu 31 de flori.

Numere cu noroc

6 şi 9, legate de noroc

Sunt multiplii lui 3, care este considerat de obicei simbolul treimii sfinte, şi au o conotaţie pozitivă puternică. Şi în cultura europeană, şi în cea asiatică, 6 şi 9 sunt considerate norocoase. 6 este numărul armoniei, al graţiei feminine şi al compasiunii. Este numărul care le poartă noroc îndeosebi copiilor şi persoanelor bolnave. 9 este un număr plin de vitalitate, protejează proiectele pe termen lung, investiţiile şi jocurile de noroc. Încearcă să semnezi cele mai importante contracte pe data de 9 sau să te căsătoreşti într-o zi sau într-un an care cuprinde acest număr.

Legendele lui 7

Numărul 7 este cel care aduce întotdeauna schimbări norocoase. Este numărul abundenţei şi al progresului şi este perceput ca un întreg, ca o entitate completă, pornind de la faptul că Dumnezeu a făcut lumea în 7 zile. De altfel, în ebraică, numele lui 7 provine dintr-un cuvânt care înseamnă „plin, complet”. Dumnezeu s-a odihnit în cea de a şaptea zi deoarece creaţia sa atinsese perfecţiunea. 7 este numărul cu cea mai mare încărcătură spirituală. Sunt 7 minuni ale lumii, 7 culori în curcubeu şi 7 note muzicale.

În tarot, cartea cu numărul 7 înseamnă ordine, înţelepciune, progres şi perfecţiune.

În astrologie, odată la 7 ani, planetele provoacă schimbări importante în viaţa noastră, marcând trecerea spre o nouă etapă, spre maturizare. Dacă numele tău are 7 litere, se pare că eşti un om norocos. Ar fi bine să porţi şi un breloc cu şapte însemne.

Numere şi superstiţii

0 – preluat de la indieni, acest număr are o conotaţie negativă, iar cartea de tarot care îi corespunde este Nebunul.

1 – numărul puterii şi al divinităţii, poate îmbunătăţi o situaţie dificilă sau poate restabili echilibrul pierdut.

2 – reprezintă perechea, dar şi omul cu două feţe. Nu te încrede niciodată în puterea lui!

Conform HoroscopUrania.ro, cifra 2 este guvernată de Lună, care conferă nativilor săi un caracter moale, uneori puțin pasiv. Într-o zi cu energie specială, cum ar fi 22.02.2022, cei mai norocoși oameni pot fi cei care nu amână nicio decizie, indiferent de context, și merg împotriva curentului, luând hotărâri pe loc. Asta ar putea speria pe oricine în mod normal, însă energia unei astfel de zile este atât de puternică, încât mai toate deciziile luate azi au puterea de a schimba în bine destinele oamenilor.

22.02.2022, o zi palindrom

În plus, 22.02.2022 este o zi palindrom, adică indiferent dacă o citești de la stânga la dreapta sau de la dreapta la stânga, are aceeași semnificație! Asta îi dă și un simbolism aparte, mulți specialiști fiind de părere că o astfel de zi deschide un adevărat portal de energie în calea noastră. Trebuie doar să știm cum să profităm de această energie!

5 –  chinta roială este simbolul norocului picat din cer.

24 – sau miezul nopţii, este numărul tenebrelor şi al magiei, ca atare este asociat mai degrabă cu ghinionul, decât cu norocul.

36 – atrage ghinionul asupra celor care îl folosesc prea des. 

69 – simbolizează atracţia contrariilor, yin şi yang din cultura chineză, echilibrul dintre două forţe care nu pot fi considerate nici bune, nici rele.

72 – este numărul Pământului şi al Înţelepciunii. Este dublul lui 36, dar răstoarnă ghinionul pe care îl poartă acest număr şi promite să alunge necazurile şi duşmanii.

666 – identificat cu răul absolut, este un număr pe care creştinii îl repudiază, considerând că este simbolul Anticristului.

999 – contrar opiniilor generale, acest număr nu trebuie interpretat drept un 666 în oglindă. Conotaţia lui este pozitivă şi reprezintă justiţia, dreptatea divină.  Totodată, 999 este legat şi de originea universului.

Numărul destinului

Numărul destinului este considerat ca fiind extrem de important pentru cursul vieții unei persoane și determină caracterul acesteia.

Se calculează adunând numărul literelor din numele întreg şi data de naştere, De exemplu: Ana Ioana Popescu, născută pe 07.03.1979 numărul destinului se calculează astfel: 3 (nr, de litere din Ana) + 4 (Ioana) + 7 (Popescu) + 7 (ziua 7) + 3 (luna 03) +1+9+7+9 = 51 = 5+1= 6.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!