ŞOC! Am aflat unde a dispărut Cătălin Botezatu! FOTO şi VIDEO!

De Unica.ro, pe

Simțind nevoia să-și reorganizeze prioritățile din viață, să se încarce cu energie și sa găsească rezolvare pentru neliniștile interioare, Cătălin Botezatu a dispărut brusc din țară vreme de o săptămână și a plecat tocmai în Sri Lanka, insula din Oceanul Indian renumită pentru templele budiste, pentru vestigiile istorice, peisajele mirifice și unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Cătălin Botezatu s-a recules în Sri Lanka

Am ajuns aproape de ceea ce americanii spun ‘the breaking point’, acel moment din viață în care simti că ai nevoie de o detașare totală pentru ați regăsi echilirul sufletesc prin meditație. Nu e vorba aici de nicio depresie, ci de o misiune de regăsire prin penitență, retragere și reculegere. M-am decis brusc să fac acest lucru, m-am îmbarcat în prima cursă Fly Dubai de luni dimineață și am ajuns în Sri Lanka. Am auzit că s-a scris că am plecat în Dubai pentru un eveniment. Am făcut acolo doar o escală de o oră, iar de acolo mi-am continuat drumul cu Fly Dubai spre Colombo”, declară Catalin Botezatu.

Sri Lanka are o însemnătate speciala pentru Cătălin Botezatu. Este țara unde a plecat în 2005 pentru a duce ajutoare sinistraților în urma marelui tsunami și locul unde a adoptat la distanță un copil de doi ani.

Prima dată am fost în 2005, la scurt timp după tsunami, alături de Dana Savuică, într-o misiune oficială a României. Am adus atunci ajutoare celor afectați de catastrofă. Am vizitat și templele budiste, descoperind aici esența acestei religii, care te învață cum sa preiei controlul asupra vieții tale. Am simțit că acesta este locul în care trebuie să revin acum și mă bucur că am făcut-o. Am descoperit o țară fascinantă, care a evoluat mult după ce conflictul civil s-a terminat în urmă cu doi ani. Sunt puține locuri în lumea asta atât de bogate în cultură, civilizație și senzații intense ca Sri Lanka. Jungla, templele, vestigiile istorice și plajele nesfârșite fac din Sri Lanka perla Oceanului Indian”, continuă Cătălin Botezatu.

Primele lecții de pilotaj

Cu toate că nu și-a dorit să atragă atenția asupra sa, Cătălin Botezatu nu a trecut neobservat atunci când s-a urcat în avionul Fly Dubai. Pilotul cursei era român, astfel că l-a invitat pe designer în cabina de pilotaj pentru un scurt instructaj.

Am avut șansa să aflu cum se pilotează un avion. Sunt peste 500 de butoane în cockpit. Este o nebunie. Am făcut multe lucruri îndrăznețe în viața mea, iar următorul ar fi să încep un curs de pilotaj. Undeva în această toamnă”, declară Cătălin Botezatu.
ŞOC! Am aflat unde a dispărut Cătălin Botezatu! FOTO şi VIDEO!
În timpul zborului, designerul s-a relaxat urmărind pe ecranul din dreptul scaunului din avion varianta britanică a show-ului “Next Top Model” și câteva filme documentare.

La zborurile lungi obosesc repede, dar în aceste avioane noi sistemul de entertainment este de top. Am urmărit patru episoade Next Top Model din Marea Britanie și am remarcat, cu mândrie, că mi-au preluat câteva idei de shootinguri pe care eu le-am făcut încă din primul sezon”, mărturisește Cătălin Botezatu.
ŞOC! Am aflat unde a dispărut Cătălin Botezatu! FOTO şi VIDEO!

Templul de aur de la Dambulla

Misiunea spirituală a designerului a pornit la Templul de Aur de la Dambulla, obiectiv inclus în Patrimoniul UNESCO.

Săpat într-o stâncă uriașă, ce domină sătucul Dambulla, templul constă în cinci peșteri care au fost transformate de călugării budiști în altare, încă din secolul întâi î.H. În interiorul peșterilor sunt 153 de statui ale lui Buddha, iar cea mai importantă a fost sculptata direct în stâncă, are o lungime de 10 metri și îl reprezintă pe Buddha întins la orizontală.

Se numește Templul de Aur pentru că tot ansamblul de mănăstiri este dominat de o statuie uriașă a lui Buddha, suflată cu aur, ce măsoara 15 metri. Spectacolul adevărat sunt însă în peșterile pe care călugării le-au tranformat în altare dedicate lui. Este cel mai mare templu săpat în stâncă din lume și este impresionant!”, declară Cătălin Botezatu.
ŞOC! Am aflat unde a dispărut Cătălin Botezatu! FOTO şi VIDEO!

Designerul i-a adus ofrande lui Buddha și a optat pentru floarea de lotus, care, în credința budistă, este un simbol al purificării interioare.

Cateodata suntem atât de prinși de tot ceea ce se întâmplă în viața noastră încât nu mai știm cine sau ce anume ne face rău. Drept urmare, habar n-ai încotro să te îndrepti, ce soluție să găsești. M-am simțit prins în iluziile create chiar de mine însumi, dezamăgit de tot ceea ce se întampla in viața mea și am simțit nevoia să evadez, să-mi golesc mintea și să mă simt liber. Esența budismului constă în această eliberare de gâduri, de stres, în relaxarea completă a minții. Scopul este acela de a atinge fericirea. M-am întors din Sri Lanka încărcat de optimism”, adaugă designerul.

Emoții intense la templul dintelui lui Buddha

Cătălin Botezatu a ajuns și la Kandy, un oras fascinant situat în zona montană a insulei, acolo unde se află cel mai important templu budist din Sri Lanka.

“Este vorba despre un templu ce adăpostește dintele lui Budha, care a fost adus de o prințesă, ascuns în cocul ei, tocmai din India, în jurul anului 300 d.H. Este una dintre puținele dovezi ale existenței pământești ale lui Buddha, iar templul este un loc de pelerinaj pentru adepții acestei religii, care vin aici în număr mare dinîntreaga lume”.

Cătălin Botezatu a luat parte aici la un ritual de purificare, numit Nanumura Mangallaya, pe care călugării budiști ai templului practică în fiecare zi de miercuri.
ŞOC! Am aflat unde a dispărut Cătălin Botezatu! FOTO şi VIDEO!

Dintele lui Buddha este situat într-o încăpere păzita și este scos la lumină doar de câteva ori pe an, în cadrul unor procesiuni la care iau parte câteva sute de mii de oameni. În fiecare miercuri, călugării adună apă și flori într-un vas și introduc în el relicva sfântă. Despre această apă se spune că are proprietăți miraculoase de vindecare. M-am numărat printre norocoșii care au luat parte la acest ritual și am primit să beau apă sfântă”, povestește designerul.
ŞOC! Am aflat unde a dispărut Cătălin Botezatu! FOTO şi VIDEO!

Vizita la acest templu a fost un prilej de mari emotii și dintr-un alt motiv, acesta fiind locul în care designerul a adoptat un copil în urma cu opt ani.

Când am vizitat Sri Lanka pentru prima dată, de la acest templu am adoptat un copil orfan, a cărui familie dispăruse în urma tsunami-ului. Avea doar doi ani. M-am angajat atunci să-l sprijin lunar cu o sumă de bani. Băiatul trăiește acum în Indonezia”, declară designerul.

Yoga pe stânca de la Sigiriya

Unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sri Lanka, inclus și el în Patrimoniul UNESCO, este fortăreața construită la 1000 de metri înălțime, pe o stâncă ce domină orașul Sigiriya.

Stânca era odată centrul provinciei condusă de Regele Kasyapa, (477-495 î.H), iar aici, la înălțime, acesta a construit o adevărata fortăreață. Urci 1200 de trepte ca să ajungi în vârf, însă locul este unul foarte special. Urcușul este un simbol de penitență, ia aproape o oră și este istovitor. Odată ajuns în vârf, am practicat yoga la îndemnul unui călugăr budist, care mi-a spus că acesta este unul din cele mai puternice centre energetic din lume. M-am relaxat și m-am încărcat cu energie”, spune designerul.

În timpul urcușului, Cătălin a putut admira celebrele picturi murale cunoscute și apreciate în întreaga lume sub numele de “Fecioarele de la Sigiriya”.

Sute de femei la bustul gol, acoperite doar cu bijuterii opulente, făceau odinioară mai ușor urcușul celor care îl vizitau pe rege. Cum palatul regal a devenit apoi templu budist, multe dintre aceste picturi au fost acoperite, fiind considerate prea provocatoare pentru călugări. Câteva dintre ele s-au păstrat și se numără astăzi printre cele mai valoroase picturi murale din lume”, povestește designerul.
VEZI VIDEO IN PAGINA URMATOARE!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2