De ce dormeau Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip în camere separate

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 23 septembrie 2022, 16:27

Relația dintre Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip a rezistat testului timpului. Majestatea Sa și Prințul Philip au fost împreună timp de 73 de ani.

Prințul Philip a decedat în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani, iar soția sa, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a trecut în neființă pe 8 septembrie 2022.

Fără îndoială, Philip și Elisabeta au fost fericiți împreună, dar puțini sunt cei care știu că de-a lungul căsniciei au dormit în paturi separate. De ce făceau acest lucru?

Nu numai că monarhul și soțul ei nu împărțeau un pat, dar se crede și că fiecare aveau dormitoare separate. Se pare că la mijloc era vorba despre o tradiție urmată de regalități și de cei din clasele superioare.

Potrivit verișoarei Prințului Phillip, Lady Pamela Hicks, membrii clasei superioare, „au întotdeauna dormitoare separate”.

În Anglia, clasa superioară a avut întotdeauna dormitoare separate. Nu vrei să fii deranjat de sforăit sau de cineva care dă din picioare. Iar când te simți confortabil, îți împarți camera. Este minunat să poți alege – a explicat scriitoarea Sally Bedell Smith în biografia despre Elisabeta a II-a, potrivit presei internaționale.

Citeşte şi: Prințul Philip, acuzat în repetate rânduri că a înșelat-o pe Regina Elisabeta a II-a

Citeşte şi: De ce a apărut inițiala „R” pe biletul lăsat de Charles pe sicriul reginei Elisabeta a II-a

Citeşte şi: Omagiul adus de Kate Middleton Reginei Elisabeta a II-a. Ce a făcut Prințesa de Wales în ziua înmormântării

Citeşte şi: Prințul Philip, acuzat în repetate rânduri că a înșelat-o pe Regina Elisabeta a II-a

Aparent, dormitoarele separate erau un lucru firesc pentru cuplurile regale sau foarte înstărite.

Este o chestiune de confort, dacă îți poți permite. Dacă poți avea acea cameră suplimentară, este practic un lux. Toată lumea vede acest lucru ca pe ceva normal – a explicat antreprenorul Eric Borukhin.

De ce dormeau Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip în camere separate
Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Dar nu doar persoanelor din clasele superioare le place să doarmă singure. Un sondaj YouGov din 2018 a dezvăluit că unul din șapte cupluri britanice preferă să doarmă într-un pat separat față de partenerul lor pentru un somn mai liniștit.

Dormitul în dormitoare separate devine din ce în ce mai popular în rândul cuplurilor din cauza unor factori precum sforăitul și trezitul din somn la auzul celor mai mici sunete.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!