Lanțul evenimentelor care au dus la moartea Prințesei Diana

De Adelina Duinea, pe

Penny Thornton, astrolog consultat de regretata Prințesă Diana (n. 1 iulie 1961 – 31 august 1997), a oferit noi detalii despre viața acesteia în documentarul The Diana Interview: Revenge of a Princess lansat de ITV.

În noaptea dinaintea nunții sale de poveste cu Prințul Charles (71 de ani), Diana s-a confruntat cu o lovitură „devastatoare”.

Prințesa Diana

„Unul dintre cele mai șocante lucruri pe care Diana mi le-a dezvăluit a fost că în noaptea dinaintea nunții, Charles i-a spus că nu o iubește.

Cred că Charles nu voia ca ea să facă acest pas pornind de la o premisă falsă. Voia să fie clar pentru ea și a fost devastator.”

„Nu mai voia să se căsătorească, luase în considerare să nu apară la nuntă”, a mai spus astrologul.

În timpul celebrului interviu oferit în 1995 pentru BBC, Diana a dezvăluit că atât ea, cât și Charles au fost infideli în timpul mariajului.

Prințul s-a împăcat cu fosta lui iubită și actuala soție, Camilla Parker-Bowles, ceea ce a contribuit la separarea cuplului din 1992.

Când a fost întrebată dacă Camilla a fost „factorul” care a dus la despărțire, Diana a răspuns: „Păi, eram trei persoane în acel mariaj, deci era cam aglomerat”.

Tot atunci, Diana a confirmat că forma un cuplu cu fostul ofițer James Hewitt. „L-am adorat. Da, eram îndrăgostită de el.”

Lanțul evenimentelor care au dus la moartea Prințesei Diana

În același documentar apar informații potrivit cărora reporterul Martin Bashir a fabricat acte bancare pentru a o persuada pe Prințesă să atingă respectivele subiecte intime.

O anchetă internă condusă de BBC în 1996 sugera că documentele falsificate nu au avut nicio legătură cu interviul în sine.

„BBC încă nu și-a cerut iertare pentru ceea ce contează cu adevărat, incredibil de serioasa falsificare de declarații bancare care sugerau că cei mai apropiați prieteni ai Dianei o spionau pentru a oferi informații despre ea inamicilor săi”, a declarat fratele Dianei, jurnalistul Charles Spencer (56 de ani).

BBC a răspuns: „BBC și-a cerut iertare. Suntem bucuroși să reiterăm acea scuză. Și deși evenimentele au avut loc acum un sfert de secol, vom investiga – robust și corect – noi informații substanțiale. (…)

Din nefericire, în acest moment suntem împiedicați să discutăm cu Martin Bashir din cauza stării lui de sănătate precare. Când își va reveni, vom continua investigația”.

Rosa Monckton, prietenă apropiată Prințesei, a declarat pentru Daily Mail că, în cele din urmă, respectivul interviu a contribuit la decesul Dianei.

Potrivit ei, interviul obținut cu ajutorul unor minciuni a schimbat cursul istoriei. Atunci au decis Diana și Charles să divorțeze oficial, restul hotărârilor fiind luate în grabă, inclusiv aceea ca Diana să-și piardă titlul regal.

„Dacă încă l-ar fi avut, ar fi fost primită cu brațele deschise de familia regală în Paris și n-ar fi ajuns în mâinile incapabile ale unui șofer beat angajat de Mohamed Al-Fayed, tatăl lui Dodi [iubitul de atunci al Prințesei].”

Foto: Profimediaimages.ro

Citește și:

Feli și familia ei s-au testat pentru coronavirus: „Suntem în siguranță”

Cum s-au cunoscut Sorin Brotnei și soția lui Ramona? Tânăra credea că artistul era fotograf

Cum arată sora Iuliei Albu, Karin Vochița? Îi seamănă foarte mult!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!