James Redford a murit. Fiul lui Robert Redford avea 58 de ani

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 21 octombrie 2020, 10:56
James Redford, fiul actorului Robert Redford, a murit la 58 de ani. Anunțul a fost făcut de soția sa, Kyle, pe rețelele de socializare. 

James Redford, realizator de filme documentare, scenarist și activist, a primit diagnosticul de cancer hepatic la finalul anului trecut. Problemele lui au început la vârsta de 15 ani, din cauza unei boli inflamatorii intestinale, care i-a afectat ficatul. Făcuse două transplanturi în 1993 și era în așteptarea celui de-al treilea, după ce boala a reapărut în urmă cu doi ani.

Anunțul morții sale a fost făcut de soția sa, Kyle Redford: „A trăit o viaţă frumoasă, care a avut impact şi a fost iubit de mulţi. Îi va fi simţită lipsa. Ca soţie a lui de 32 de ani, sunt recunoscătoare pentru cei doi copii extraordinari pe care i-am crescut împreună. Nu ştiu ce ne-am fi făcut fără ei în ultimii doi ani”.

Citește și: Jeff Bridges are cancer. Ce mesaj a transmis actorul

„Jamie (James) a fost un fiu, soț și tată iubitor”, a declarat Cindi Berger, publicistul lui Robert Redford. Acesta a cerut ca dreptul familiei la intimitate în aceste momente grele să fie respectat, potrivit BBC.

Fiul lui Robert Redford şi al Lolei van Wagenen a fondat Institutul James Redford pentru Transplant Awareness (Transplantul de Conștientizare). Acesta a vrut să atragă atenția în ceea ce privește nevoia de donatori de organe și țesuturi, dar și să explice oamenilor ce înseamnă să fii donator de organe. De asemenea, a produs un documentar pe această temă: „The Kindness of Strangers/ Bunătatea străinilor”, care a primit Crystal Heart Award. Producția spune povestea a 4 pacienți cu transplant și a famiilor donatorilor de organe.

În anul 2005, a înființat împreună cu tatăl lui „The Redford Center”, organizaţie non-profit care produce filme ce încurajează oamenii să se implice în problemele legate de mediu.

Citește și: Un membru al trupei britanice Wanted are cancer cerebral în fază terminală la 32 de ani

James Redford a abordat în documentarele sale și despre alte subiecte importante, printre care mediul şi educaţia. „The Big Picture: Rethinking Dyslexia” a fost inspirat de fiul său, Dylan, şi de eforturile făcute de el în şcoală, iar în „Happening: A Clean Energy Revolution” (2017) a explorat beneficiile energiei curate.

Robert Redford și Lola Van Wagenen au mai trecut prin drama pierderii unui copil. Primul lor fiu, Scott, născut în 1959, a murit la vârsta de cinci luni.

Sursă foto: Profimedia

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!