Când și cum și-a pierdut Andrea Bocelli vederea. Tenorul nu s-a născut nevăzător

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 16 noiembrie 2022, 18:40

Andrea Bocelli (64 de ani), este, fără îndoială, unul dintre cei mai cunoscuți și de succes cântăreți de operă la nivel mondial și lumea întreagă îi ascultă piesele memorabile cu multă bucurie.

Dar v-ați întrebat vreodată de ce este nevăzător? Marele artist nu s-a născut orb. Bocelli a venit pe lume pe 22 septembrie 1958, în Toscana Italia. El a fost diagnosticat, pe când avea cinci luni, cu glaucom congenital la un ochi, o condiție medicală rară ce afectează nervii optici. Glaucomul congenital poate fi ereditar și este cauzat de o anomalie de dezvoltare a globului ocular înainte de naștere. Simptomele includ dureri oculare puternice, sensibilitate la lumină sau lăcrimare frecventă. Din fericire nu toate cazurile de glaucom congenital duc la orbire totală, așa cum a fost valabil și pentru Bocelli.

Cum și-a pierdut Andrea Bocelli vederea?

A fost internat în spital cea mai mare parte a copilăriei sale timpurii până când au reușit să-i salveze. aproximativ 10% din vederea într-un ochi. A fost catalogat drept orb, dar cu o cantitate limitată de vedere. – a declarat Michael Radford, producătorul filmului “The music of silence”, bazat pe viața lui Bocelli, potrivit heavy.com.

Andrea Bocelli și-a pierdut vederea la vârsta de 12 ani, la școală, în timp ce juca fotbal și l-a lovit mingea în ochiul cu care putea să vadă lumină și să distingă culori.

În copilărie eram foarte vioi și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent în față cu o minge la ochiul drept, singurul cu care vedeam lumina și culoarea. Medicii au încercat să mă vindece cu diverse operații , au folosit chiar și lipitori, dar nu se putea face nimic – a declarat marele tenor în 2010, în cadrul unui interviu pentru The Telegraph.

Impactul violent cu mingea i-a provocat o hemoragie cerebrală, lăsându-l pe Andrea nevăzător.

Fiind pasionat de muzică, el a învățat să citească muzicale folosind alfabetul Braille, ceea ce nu este ușor pentru nimeni.

Citeşte și: Ce mult a îmbătrânit Andrea Bocelli! Aproape că nu-l mai recunoști! | FOTO

Citeşte şi: Andrea Bocelli – o poveste de viață emoționantă!

Citeşte şi: Cum arată Matteo Bocelli, fiul lui Andrea Bocelli

Citeşte şi: Andrea Bocelli a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, dar s-a vindecat

Când și cum și-a pierdut Andrea Bocelli vederea. Tenorul nu s-a născut nevăzător

Andrea Bocelli este căsătorit cu Veronica Berti din 2014, iar împreună au o fiică, Virgina. Din prima căsnicie, cu Enrica Cenzatti, care a durat între anii 1992-2002, tenorul are doi băieți – Amos și Matteo.

„Nu considera că are vreo dizabilitate…”

Radford, care a lucrat îndeaproape cu Bocelli în timp ce a scris scenariul filmului său autobiografic, a spus că tenorul „nu considera că are vreo dizabilitate… El călărea și făcea tot felul de lucruri pe care nu ți-ai putea imagina că cineva care este orb le-ar face ghidându-se în mare parte prin atinge.”

Dacă Dumnezeu ar putea să cânte, ar suna foarte mult ca Andrea Bocelli – a spus Celine Dion. Iar tenorul poate cânta la pian, la flaut și la chitară, el are și hobby-uri în afara muzicii.

Radford a contiunat: „Ultima dată când am fost să-l văd, m-a salutat pe un armăsar andaluz care mergea doar pe picioarele din spate și el îl controla. Uimitor. Apoi a galopat în depărtare.”

El lovește un scaun cu piciorul, ca să-și dea seama unde este. Și, desigur, se folosește și de celelalte simțuri ale lui, care sunt extrem de dezvoltate. Poate mirosi, atinge, simți, mai ales poate auzi cu o acuratețe incredibilă. –  a adăugat biograful.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!