Andrea Bocelli – o poveste de viață emoționantă!

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 03 aprilie 2017, 18:34

CONȚINUT VIDEO UNICA

Tenorul italian s-a născut pe 22 septembrie 1958, într-un mic sat din Toscana, Italia, unde părinţii săi comercializau vin şi maşini agricole. Muzica l-a fascinat de mic.

Cel mai mare punctaj la San Remo!

La 6 ani lua lecţii de pian, ca mai apoi să înveţe să cânte la chitară, falut, trompetă, trombon, saxofon, harpă sau tobe. Andrea s-a născut cu glaucom congenital, după ce mama lui a refuzat să facă avort, așa cum au sfătuit-o medicii,  iar la vârsta de 12 ani şi-a pierdut vederea de tot, într-un accident la un meci de fotbal.

La 14 ani obţinea primul său succes, cântând „O sole mio” la un concurs. A studiat dreptul la Universitatea din Pisa. Ca să se întreţină, în acea perioadă, cânta la pian prin baruri. În 1992 o producătoare îl descoperea, iar la Sanremo din acel an Bocelli obţinea cel mai mare punctaj înregistrat până atunci.

Îşi începe concertele, cântând în special operă. Cu 70 de milioane de albume, Andrea Bocelli este cel mai bine vândut artist solo din istoria muzicii clasice. Albumul său din 1997, cu muzică pop, „Romanza” este cel mai bine vândut album al unui artist italian, din toate timpurile. A fost căsătorit timp de zece ani, până în 2002, cu Enrica Cenzatti cu care are doi băieţi.

În 2014 s-a căsătorit cu partenera sa de viaţă, Veronica Berti, care îi este şi manager în cadrul unei ceremonii restrânse ce a avut loc în Toscana. Cei doi aveau deja o feiță în vârstă de 2 anișori, Virginia.

Bocelli se declară un îndrăgostit de frumos. „Ceea ce e frumos mă încântă. Mă refer nu doar la frumuseţea fizică, ci la un concept mai larg al frumuseţii. De exemplu, frumuseţea din poezie sau din muzică. De fapt, există frumuseţe pretutindeni, dacă poţi să o vezi.”

Foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!