Scandal la înmormântarea lui Mihai Șora. Fiul filosofului: „Am aflat întâmplător că a murit”. De ce o acuză pe văduva tatălui său / Video

De Adina Radu, pe Ultimul update Miercuri, 01 martie 2023, 10:22

Mihai Șora a fost condus astăzi, 28 februarie, pe ultimul drum, iar slujba de înmormântare nu a fost lipsită de incidente!

Tom Șora, fiul lui Mihai Șora, a acuzat-o pe Luiza Șora că l-a împiedicat pe tatăl său să aibă o relație apropiată cu copiii săi, conform Știrile Pro TV. Declarațiile fiului au fost făcute în biserică, în timpul slujbei de înmormântare, când fiul filosofului a afirmat și faptul că a aflat întâmplător despre moartea tatălui său.

“Doamnelor și domnilor, vă mulțumesc că ați venit. Eu sunt Tom Șora, fiul lui Mihai Șora. Am venit aici pentru comemorarea tatălui meu. Nu am venit singur, am venit cu nepotul lui Mihai Șora, Alexandru, și cu strănepotul lui, Nico. Și am venit și în numele surorii mele Sanda Șora, care nu a putut veni din motive de sănătate. Și nu aș fi ținut această mică prelegere dacă nu m-aș fi simțit obligat. Este spontană, nu am pregătit-o, am improvizat-o acum, dar am de spus niște lucruri care trebuie spuse, chiar dacă în cadrul ăsta au fost aduse numai foarte, foarte, frumoase cuvinte aduse spiriritului elevat al lui Mihai Șora. Eu voi spune alte lucruri. Scurte”, a spus fiul lui Mihai Șora la începutul discursului său, conform sursei citate.

„Am aflat de moartea tatălui meu cu totul întâmplător”

Tom Șora locuiește în Germania și a spus că atât el, cât și sora sa au aflat de pe Facebook despre trecerea în neființă a tatălui lor, regretatul filosof Mihai Șora.

“Am aflat de moartea tatalului meu cu totul întâmplător. Și anume, o cunoștință a surorii mele a citit pe Facebook că a murit tatăl meu. (…) Deci nu am fost înștințat că a murit. Am aflat întâmplător”, a declarat el, precizând că soția tatălui său, Luiza Șora, l-a împiedicat, în ultimii ani, să păstreze legătura cu cei doi copii.

Fiul lui Mihai Șora: “Relația familiei noastre cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani”

“Relația familiei noastre cu tatăl nostru a fost sistematic împiedicată în ultimii zece ani. Nu am putut lua legătură cu el, nici telefonic, nici prin email, a fost blocată (legătura). Nu puteam să dau telefon, să vorbesc cu el, eram cenzurați. Am încercat de nenumărate ori în acești zece ani să iau contact cu el, dar nu am putut.

A venit la protestele din Piața Victoriei sperând să îl întâlnească pe Mihai Șora

Acum trei ani am făcut o chestie specială. Am venit neanunțat când erau demonstrațiile din august, din 2019. Am venit spontan și acolo, practic, în Piață am vorbit cu tatăl meu. Și până la urmă, printr-o minune, am reușit să ne întâlnim de două ori într-un local, nu acasă. Acolo am vorbit și a fost destul de bine că am vorbit și am sperat că relația se va normaliza și că voi putea vorbi din nou normal, adică la telefon, personal, cu tatăl meu, care acum trei ani era lucid, se putea foarte bine vorbi cu el”, a spus Tom Șora.

Conform declarațiilor făcute de fiul lui Mihai Șora, deși spera ca relația cu tatăl său să devină una normală, acest lucru nu s-a întâmplat.

„După vreo două săptămâni, când ce m-am întors în Germania, am dat telefon să văd ce mai face, cum îi merge, imposibil nu am mai putut vorbi cu el”, a menționat Tom Șora, moment în care a fost întrerupt de preotul și sfătuit să găsească „alt spațiu pentru asta, că aici suntem în biserică și e slujba de înmormântare”.

„E adevărat, dar a trebuit să spun acest lucru. Îmi cer scuze, am spus cu respect lucrul ăsta. Aveți dreptate. Dumnezeu să-l odihnească!” a conchis fiul lui Mihai Șora, conform Știrile Pro TV.

Scandal la înmormântarea lui Mihai Șora. Fiul filosofului: "Am aflat întâmplător că a murit". De ce o acuză pe văduva tatălui său / Video
Mihai Șora și soția sa, Luiza

Mihai Șora a fost căsătorit cu Mariana Șora, între anii 1939–2011, cu care a avut doi băieți, Tom și Andrei, și o fată, Sanda. Andrei Șora, unul dintre fii, a murit în urmă cu câteva luni. Filosoful era căsătorit din 2014 cu poeta Luiza Palaniuc Șora, o femeie cu 56 de ani mai tânără.

Mihai Șora a încetat din viață pe 25 februarie, la vârsta de 106 ani.

Sursă foto: Libertatea / captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!