Elena Udrea rămâne în închisoare. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins definitiv ultima cale de atac

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 31 octombrie 2022, 16:10

Elena Udrea rămâne în penitenciar, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) i-a respins definitiv ultima cale de atac împotriva deciziei condamnării la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de condamnaţii Udrea Elena Gabriela şi Obreja Rudel împotriva deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2303/1/2017. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru recurenţii condamnaţi, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în sumă de câte 170 lei, rămân în sarcina statului – este decizia definitivă pronunțată luni de ICCJ, potrivit hotnews.ro.

Pe 8 aprilie 2022, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul “Gala Bute”. Fostul ministru al Turismului își ispășește pedeapsa în Penitenciarul Târgșor.

După decizia de condamnare a judecătorilor, Udrea a încercat să fugă din țară, dar a fost prinsă în Bulgaria, unde a stat în arest timp de două luni. Pe 16 iunie, ea a fost extrădată și încarcerată în România. Elena Udrea este judecată și în dosarul “Hidroelectrica”, dar și în cel privind finanțarea campaniei electorale al lui Traian Băsescu, din 2009.

Citeşte şi: Oficiali MAI: „Elon Musk și Angelina Jolie nu au intrat în România”

Citeşte şi: Ce face Nadine de când s-a mutat în Franța: „Dor? Nu există așa ceva”

Citeşte şi: Andreea Bălan, extrem de sexy pe internet. Fotografia cu care și-a uimit fanii

Citeşte şi: Gisele Bündchen și Tom Brady au divorțat: „Decizia de a încheia o căsnicie nu e deloc ușoară”

Elena Udrea are o fată, Eva (3 ani), cu partenerul ei de viață, Adrian Alexandrov. Iubitul Elenei o duce des pe Eva să-și viziteze mama aflată după gratii.

Este a doua oară când mergem. Am fost și săptămâna trecută. Nu am vrut să o aduc înainte pentru că era geam. A fost o bucurie enormă după patru luni de când nu și-a văzut copilul. S-au jucat, au colorat, au desenat și acum mergem acasă. Eva e bucuroasă, nu știe ce se întâmplă, crede că venim la birou. Îi place, e camera decentă, cu jucării. S-au jucat frumos, au făcut activități și celei mici i-a plăcut. Nu ne rămâne decât să venim săptămânal”, a declarat Adrian Alexandrov, pentru România TV, în luna iulie.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!