Ce face Nadine de când s-a mutat în Franța: „Dor? Nu există așa ceva”

De Unica.ro, pe

Nadine s-au mutat de aproape un an și jumătate în Franța, unde viața sa s-a schimbat radical. Acolo, ea urmează cursurile unei facultăți și nu duce deloc dorul României.

După ce a promovat examenul de Bacalauret la vârsta de 44 ani, Nadine s-a mutat în Franța împreună cu fiul ei, Noah, și soțul ei, Dragoș Apostolescu.

„Dor? Nu există așa ceva când am proiectele mele. Am învățat să-mi prioritizez problemele și ca atare nici nu mă gândesc la așa ceva. Acum gândul îmi stă doar la școală. În vară au venit la noi câțiva prieteni foarte buni din România și am depănat multe amintiri comune. Au venit cu cățel și cu purcel, cum se spune. Dar după ce au plecat m-am întors la viața de zi cu zi. Și ăsta a fost tot dorul!”, a declarat Nadine pentru Playtech.

Ce face Nadine de când s-a mutat în Franța: „Dor? Nu există așa ceva”Icon photoVEZI GALERIA FOTO (1 / 6)

Deși locuiește în Franța, ea urmează cursurile unei facultăți din Statele Unite. O ajută foarte mult și faptul că aceste cursuri se țin online. De asemenea, ea s-a mai înscris la un curs de economie, la o facultate din Londra.

„Am tras tare anul acesta și am făcut două semestre de psihologie fără vacanță de vară. De ce? Fiindca m-am înscris și la un curs de economie, organizat de o altă facultate, una de la Londra, față de cea din America, unde urmez online cursurile de psihologie. Abia din ianuarie revin la psihologie, căci până atunci mă specializez în economie, pe vremurile astea”, a explicat Nadine.

Nadine vrea să facă și un master în psihologie

Mai mult, aceasta își dorește să urmeze și cursurile unui masterat, tot în psihologie.

„Mă înțeleg foarte bine cu decanul facultății americane. Abia după ce am purtat câteva discuții cu el am înțeles și eu, și el, de ce în primele săptămâni, ba chiar luni de facultate, am avut un start greoi. Nu doar că acum am înțeles pe deplin sistemul și faptul că-mi pot alege singură materiile de studiu, lucru de neimaginat pentru mine până acum ceva timp, dar și parcursul viitor. Iar asta ar putea implica și doctoratul. Cu câteva condiții! Să fiu acceptată, iar eu să învăt să lucrez în echipă. Recunosc că nu prea știu să fac asta, poate și fiindcă atunci când ajungi la o anumită vârstă nu-ți prea mai arde să te lași dus într-o direcție sau alta!”, a povestit Nadine pentru sursa citată.

Pe de altă parte, Nadine spune că nu se înțelege deloc cu limbra franceză. Totuși, împreună cu Noah, face voluntariat la o cantină din oraș.

„Urmez și eu, și fiul meu, Noah, cursuri de limbă franceză. Ca un făcut, franceza nu se lipește de mine, aproape orice aș face. Și nu știu de ce se întâmplă asta! Facem, eu și copilul meu, și muncă de voluntariat. Săptămânal, în ziua aleasă de noi, mergem și dăm o mână de ajutor la o cantină pentru adolescenți defavorizați. Curățăm cartofi, morcovi, debarasăm mese, orice ni se cere!”, a spus ea.

Nadine Emilie Voindrouh este o cântăreață, precum și o actriță de teatru și film. A debutat în showbiz în 1995, odată cu participarea la celebra emisiune „Școala Vedetelor”, de la TVR 1.

De ce s-a mutat în Franța

Nadine a povestit într-un articol publicat pe site-ul ei cum a fost relocarea în Franța și care au fost motivele care au făcut-o să părăsească România.

„M-am mutat din țară pentru un an, într-un sat, undeva în mijlocul Franței. Eu, soțul și copilul, fiecare cu câte o valiză și nimic mai mult. Locuiesc la o margine de pădurice, la 10 minute de mers cu mașina de primul oraș. Pe proprietatea unde locuiesc se mai află un cal alb și doi măgăruși”, a scris ea.

„Motivele pentru care ne-am mutat sunt multiple, însă cel pe care îl voi menționa astăzi, și sub umbrela căruia intră toate celelalte, este spaima mea de a trăi o viață liniară. Cumva am reușit să transimt asta și familiei mele. Frumusețea vieții pe această lume nu mă lasă să trăiesc fără să o explorez pe cât mai multe planuri. Refuz să nu aflu ce pot afla sau să nu văd ceea ce pot vedea. Nu mă interesează bârfe, nu mă interesează cine cu cine și de ce, detest aceste informații, mă reduc ca om, în schimb vreau să știu despre umanitatea noastră, despre culturile pe care le-au dezvoltat oamenii de-a lungul timpului”, a explicat Nadine.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu Nadine.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!