Vladimir Putin, părăsit de Anatoly Chubais, unul dintre cei mai de încredere oameni ai săi

De Unica.ro, pe

Un înalt oficial rus, reformatorul Anatoly Chubais, unul dintre oamenii de încredere al lui Vladimir Putin, și-a dat demisia din funcția pe care o deținea și a părăsit Rusia. Prin această decizie, oficialul și-a exprimat opoziția față de războiul declanșat de liderul de la Kremlin în Ucraina.

Anatoly Chubais, în vârstă de 66 de ani, se numără printre puținii reformatori economici din anii 1990, rămași în guvernul lui Putin de ani buni. Anatoly Chubais este cel care i-a oferit lui Vladimir Putin primul loc de muncă la Kremlin și a susținut ascensiunea sa la putere până la sfârșitul acestui deceniu. Sub regimul lui Putin, Chubais a deținut funcții de top în unele dintre cele mai mari companii de stat. Anul trecut, Chubais a fost numit de Putin în funcția de reprezentant pentru dezvolatre durabilă, notează Bloomberg.

Citeşte şi: Doi suceveni s-au dus în Kiev să se convingă că războiul e real. Ce li s-a întâmplat când au ajuns acolo

După începerea războiului din Ucraina, guvernul a intensificat presiunea asupra celor care se opun conflcitului stârnit de Putin. Liderul de la Kremlin anunța acum câteva săptămâni că Rusia va “curăța trădătorii care lucrează pe ascuns pentru SUA și aliații săi.”

Orice popor, şi în special poporul rus, va putea întotdeauna să deosebească adevăraţii patrioţi de gunoaie şi trădători şi doar să-i scuipe ca pe o mizerie care le-a intrat accidental în gură.

Sunt convins că această auto-curățare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara, solidaritatea, coeziunea și disponibilitatea pentru a face față oricărei provocări – a transmis Vladimir Putin.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!