Vladimir Putin ar suferi de cancer tiroidian: „Este constant acompaniat de un chirurg oncolog”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 01 aprilie 2022, 17:12

În presa internațională se vorbește tot mai des despre faptul că președintele Rusiei Vladimir Puțin (69 de ani) ar suferi de cancer tiroidian. Liderul de la Kremlin este „constant acompaniat” de o echipă de medici, notează Daily Mail. Printre aceștia se numără și oncologul Yevgeny Selivanov, chirurg specializat în cancerul tiroidian. Acesta l-a vizitat pe Putin de 35 de ori, în patru ani, cât timp s-a aflat la reședința sa din Soci.

Potrivit unei investigații jurnalistice realizate de publicația Project (sau Proekt) – site blocat în Rusia, dar care funcționează acum din străinătate, la declansașrea războiului în Ucraina, Putin avea probleme medicale pe care le-a ținut ascunse. Pentru aceste probleme, liderului de la Kremlin i s-ar fi administrat un tratament cu steroizi, în urma căruia aspectul fizic al feței și gâtului i s-a modificat, acele zone umflându-se.

Raportul realizat de Media Project a identificat mai mulți medici care călătoresc constant cu președintele rus. În afara de chirurgul oncolog menționat mai sus, ar exista și un neurorchirug în echipa de medici ai lui Putin.

Se știe că în al 23-lea an de când e la cârma Rusiei, este interesat doar de geopolitică. De asmenea, un alt lucru de care este interesat este propria sănătate. Putin și-a arătat public curiozitatea pentru problema cancerului tiroidian. În iulie anil trecut, liderul rus s-a întâlnit cu șeful Centrului Național de Cercetare Medicală în Endocrinologie, Ivan Dedov, nimeni altul decât șeful fetei mari a lui Putin, Maria Vorontsova, care este de meserie genetician.

Dedov i-a spus președintelui despre prevalența ridicată a cancerului tiroidian și i-a vorbit despre noul medicament hormonal Tyrogin, care luptă împotriva metastazelor după operație. „Recuperare în materie de 95% – 98%?” – l-a întrebat Putin, la care Dedov a răspuns afirmativ. – se arată în raportul de investigații.

Citeşte şi: David și Victoria Beckham, jefuiți în timp ce se aflau în casă cu fiica lor de 10 ani

Citeşte şi: Ucigașul care a inspirat personajul Hannibal Lecter: „Aș ucide din nou, dacă aș fi eliberat”

Citeşte şi: Actrița Demi Moore are un nou iubit. Cine este bărbatul

Citeşte şi: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului susține că „nu există un motiv pentru utilizarea unei arme nucleare”

Apoi cercetarea continuă:

Într-adevăr, se vorbește în cercurile medicale despre problemele de sănătate ale președintelui rus. Conversațiile legate de acest subiect s-au intensificat în toamna anului trecut, când Putin a fost observat ca având un comportament bizar.

După o lungă perioadă de izolare din cauza pandemiei de COVID-19, Putin a reapărut în public înconjurat de foarte mulți sportivi, la un eveniment local. După care s-a izolat din nou din cauza numărului mare de înfectări cu SARS-CoV-2. Au urmat apoi întâlnirile cu diverși diplomați, unde el păstra o distanță foarte mare la masa de discuții, aflându-se la capătul opus al unui birou foarte lung. Încă nu se poate spune cu exactitate dacă președintele a fost sau nu manipulat cu ajutorul medicamentelor pentru problemele pe care le are.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!