Un italian a încercat să se vaccineze într-un braț fals pentru a obține Certificatul Verde

De Unica.ro, pe Ultimul update Sâmbătă, 04 decembrie 2021, 12:30

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Italia a încercat să se vaccineze anti-COVID-19 cu un braț fals din silicon, pentru a obține certificatul verde pe numele său.

Italianul s-a dus joi, 2 decembrie, să se imunizeze la un centru de vaccinare din Biella, Piemone, cu o proteză care imita perfect brațul uman. Asistenata care trebuia să-I administreze serul a simțit diferența de textură și culoare a brațului și a intrat la bănuieli. Bărbatul i-a cerut asistentei să pretindă că nu a observant nimic, dar aceasta l-a refuzat, potrivit presei locale.

Alberto Cirio, președintele din Piemonte, a transmis  pe pagina sa personală de Facebook un mesaj în care trage un semnal de alarmă cu privire la cât de grave pot fi situațiile de genul acesta.

Citeşte şi: Ce a pățit un român care a vrut să mituiască un vameș pentru a trece granița fără test PCR

“Ieri (n.r. – joi) seară la Biella, într-unul din centrele noastre de vaccinare cu acces direct pentru primele doze, un bărbat de cincizeci de ani s-a prezentat cu un „braț fin” (un deltoid de silicon), crezând că poate înșela lucrătorii din sănătate pentru a avea un Certificat Verde fără să facă, de fapt, vaccin. Cu toate acestea, lucrurile au decurs diferit față de planurile sale. Deși brațul fals era foarte asemănător cu unul real, culoarea și percepția atingerii pielii l-a făcut pe  operatorul sanitar angajat în vaccinare suspicios, acesta cerându-i atunci persoanei să-și arate brațul complet. Odată descoperit, subiectul a încercat să convingă operatorul să “închidă un ochi”. El a fost reclamat carabinierilor și cazul va fi raportat și la Procuratură.

Întâmplarea ar fi ridicolă, dacă nu am vorbi de un gest de o gravitate enormă, inacceptabilă ţinând cont de sacrificiul pe care comunitatea noastră l-a plătit în vieţi omeneşti şi costuri sociale şi economice.  Promptitudinea și istețimea operatorului au stricat planurile acestui individ, care acum va răspunde în fața justiției.

Mulțumirile noastre se îndreaptă, pe de altă parte, către toți lucrătorii din sănătate care au fost ocupați intermitent luni de zile în campania noastră de vaccinare fără a le scădea vreodată atenția și profesionalismul”, a transmis Cirio în mediul online.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!