Un bărbat care a participat la o „Petrecere COVID” a murit din cauza bolii

De Unica.ro, pe

Un bărbat, în vârstă de 55 de ani,  a murit după a participat la un “COVID Party” (n.r. – petrecere făcută special pentru ca oamenii să se infecteze voluntar cu SARS-CoV-2) în regiunea Tirolul de Sud, din nordul Italiei.

În ultimele săptămâni, în Italia au avut loc mai multe astfel de petreceri, în urma cărora s-au infectat diverse persoane.

Petrecerile COVID sunt din ce în ce mai populare în Europa, curentul care a pornit din Austria ajungând acum în Italia. Tineri teribiliști merg intenţionat la asemenea petreceri să întâlnească persoane cu COVID-19 de la care să ia virusul, fiind convinși că imunizarea pe cale naturală e mai bună decât vaccinul.

Citeşte şi: Prognoză OMS: Alte 700.000 de persoane din Europa vor muri de COVID-19 până în martie 2022

Participarea la o astfel de petrecere se pedepsește penal, iar riscul apariției unor frome grave ale bolii sau chiar ale decesului, fiind foarte ridicat.

„Sunt tineri, chiar și copii de vârstă școlară, care se întâlnesc cu alte persoane depistate pozitiv ca să se infecteze pe cale naturală. Nu-și dau seama că și la copii, la tineri, acest lucru este foarte periculos și poate avea consecințe pe termen lung, iar în faza acută pot ajunge la spital. În prezent avem un copil bolnav de COVID internat la Pediatrie”, a explicat coordonatorul adjunct la Unității Covid din Italia, Patrik Franzoni, potrivit presei locale.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!