Țara unde s-ar putea ajunge la 100.000 de infectări zilnice cu noul coronavirus. „Situația nu e sub control!”

De Unica.ro, pe

Statele Unite, cea mai afectată țară de pandemia de coronavirus, ar putea ajunge la 100.000 de infectări pe zi, potrivit lui Anthony Fauci, directorul Institutului de Boli Infecțioase din SUA.

Statele Unite au depășit 40.000 de cazuri de infectări zilnice, ajungându-se la aproape 2,7 milioane de îmbonăviri și la 129.000 de decese. În 36 de state americane, numărul infectărilor este în creștere, iar California, Texas, Florida și Arizona au suspendat deja planurile de relaxare a restricțiilor.

Citeşte şi: Studiu: Razele soarelui reduc gradul de infecțiozitate al noului coronavirus

„Când ai un focar într-o anumită regiune a țării, devin vulnerabile și alte regiuni. Nu ne putem concentra doar asupra acelor zone cu probleme, toată țara se află în pericol. Acum avem peste 40.000 de cazuri de infectare pe zi, nu m-ar mira să ajungem la 100.000 de cazuri zilnice dacă situația nu se schimbă. Sunt foarte îngrijorat fiindcă situația s-ar putea agrava”, a spus Fauci, potrivit CNN.

Citește gratuit ediția de iulie a revistei Unica. O găsești AICI

Fauci și-a exprimat îngrijorarea față de locurile aglomerate în care cetățenii nu poartă măști, precum și de recomandările inadecvate făcute de autorități pentru perioada de relaxare.

„Sunt nemulțumit de ceea ce se întâmplă, pentru că mergem într-o direcție greșită dacă privim creșterea numărului de cazuri. Trebuie să facem ceva în acest sens și trebuie să o facem rapid. În mod clar, nu avem situația sub control acum”, a mai spus Fauci.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!