Sfaturile părintelui Francisc Doboș pentru a preveni infectarea cu coronavirus

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 11:21
Întreaga lume se teme de noul coronavirus, Covid-19, care pare să se răspândească rapid. După ce primul caz de coronavirus a fost confirmat în România, părintele Francisc Doboș, purtător de cuvânt al ARCB la Catedrala romano-catolică Sf Iosif, a prezentat câteva sfaturi pentru prevenirea infecției cu acest virus.

Postul Mare cu sufletul curat dar și cu mâinile spălate (des). Prudență, nu doar jertfă #coronavirus”, și-a început el postarea pe Facebook.

Rugăciunea, caritatea și postul nu înlocuiesc: apa și săpunul, spălatul des pe mâini, acoperirea gurii și a nasului când tușim / strănutăm,
evitarea contactului cu ochii, nasul și gura înainte de a ne spăla pe mâini”, a explicat părintele Doboș, în vârstă de 44 de ani.

Citește și: Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România

Citește și: Coronavirus: Efectul pozitiv, neașteptat, al virusului ucigaș

De asemenea, el a făcut apel la calm, în condițiile în care alimentele dispar de pe rafturile marilor magazine, oamenii tinzând să aleagă se închidă în casele lor.

Dumnezeu ne-a dat evlavie și minte, rațiune și credință. Să le folosim împreună. Grija față de noi înseamnă și iubire față de alții. Prudență și responsabilitate. Nu panică sau isterie”, a precizat părintele Francisc Doboș.

Citește și: Andrei Leonte, fotografie virală. Ce a surprins artistul într-un supermarket

Citește și: Tom Cruise, izolat într-un hotel din Italia, în mijlocul crizei cu coronavirus

Sursă foto: Facebook

Citește ultimele informații despre coronavirus in Romania

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!