Primul caz de coronavirus a fost confirmat în România

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 11 martie 2020, 18:16
România are primul caz de coronavirus. Miercuri, 26 februarie, Digi24 a anunțat, pe surse, că țara noastră se confruntă cu primul caz de coronavirus. La scurt timp, la ora 23.00, Victor Costache, Ministrul Sănătății, și Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au susținut o conferință de presă. 

Coronavirus în România. Primul pacient, un bărbat din Gorj

Prima persoană din România infectată cu coronavirus, Covid-19, ar fi un bărbat din Gorj, care a intrat în contact cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care acesta s-a aflat la noi în țară.

„Putem confirma – există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș”, a confirmat de profesorul Streinu-Cercel, citat de news.ro

coronavirus

Primele declarații făcute de Ministrul Sănătății și Raed Arafat

La ora 23.00, Ministrul Sănătății, Victor Costache, și Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, susțin o conferință de presă.

„Este vorba despre o persoană total asimptomatică”, a precizat Ministrul Sănătății.

Raed Arafat a menționat că bărbatul din Gorj va fi transportat în această noapte la Matei Balș, în București. Toate persoanele din familia bărbatului au fost testate negativ, însă vor rămâne în carantină 14 zile, urmând să fie din nou supuse unei testări. Familia se află sub protecția Poliției, din motive de siguranță.

„Bolnavul este în stare bună, fără probleme majore de sănătate”, a anunțat Raed Arafat.

Autoritățile încearcă acum să identifice toate persoanele care au intrat în contact cu pacientul infectat de coronavirus.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!