Rusia anunță retragerea unor trupe aflate la granița cu Ucraina

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 15 februarie 2022, 11:38

Rusia anunță retragerea câtorva trupe aflate la granița cu Ucraina, după încheierea unor exerciții militare. Anunțul vine în contextul în care oficialii occidentali se tem de o posiblă invazie a Rusiei în Ucraina. Oficialii încearcă să împiedice acest lucru pe cale diplomatică și au trimis avertizări Rusiei spunând că dacă va ataca Ucraina, va fi primi sancțiuni “fără precedent”.

Unitățile din raioanele militare din Sud și Vest, care și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor. O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor – a spus Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, potrivit BBC.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre ce înseamnă conflictul Rusia-Ucraina pentru țara noastră: „Niciun român nu trebuie să se teamă”

Cu toate acestea, exercițiile la scară largă în toată țara nu au fost anulate.

Toate districtele rusești militare, flotele și forțele aeriene iau parte la exerciții. O serie de exerciții navale care implică nave de suprafață, submarine și aviație se desfășoară în zonele importante din punct de vedere operațional –  a continuat Konașenkov.

Rusia a trimis, în ultimele luni,  circa 130.000 de militari în apropierea granițelor cu Ucraina. Dintre acestea, 30.000 iau parte la exerciții militare în Belarus.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!