Primul român infectat cu coronavirus

De Oana Savin, pe Ultimul update Joi, 12 martie 2020, 11:26
Un român aflat pe nava de croazieră aflată în carantină în Japonia, Diamond Princess, este infectat cu coronavirus, a anunțat Ministerul de Externe.

Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”, a anunțat MAE; citat de Digi24.

Se pare că cetățeanul de origine română a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații.

Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone. De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”, a mai anunțat Ministerul de Externe.

Pe vasul de croazieră s-au aflat 17 români, dintre care 15 membri ai echipajului și doi pasageri.

Sursă foto: 123rf.com

Vezi și: Simptome coronavirus – cum se manifesta si cum se transmite virusul 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!