S-a lansat platforma online de testare gratis pentru COVID-19

De Raluca Vițu, pe

Platforma pe care bucureștenii se pot înscrie pentru a fi testați gratis pentru COVID-19 a fost lansată vineri, 22 mai, la ora 13.00.

Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, într-o primă etapă vor fi testați circa 11.000 de bucureșteni. Cei care nu vor fi selectați acum rămân în baza de date pentru o etapă următoare.

Citeşte şi: Povestea bătrânului de 92 de ani din Botoșani vindecat de COVID-19: „A fost greu. Am regretat, am plâns!”

„Testarea este gratis și depistează infecția cauzată de noul coronavirus. Aparatele folosite sunt RT-PCR, cele mai performanțe la nivel mondial. După înscriere, persoanele vor fi contactate și programate pentru testare la unul din cele 20 de laboratoare acreditate, aparținând celor 20 de clinici de stat și private afiliate acestui proiect”, a spus Gabriela Firea, potrivit digi24.ro.

Cei care vor să-și facă testul trebuie să se înscrie pe site-ul testampentrubucuresteni.assmb.ro. La scurt timp după lansare, site-ul pentru înscrieri nu a mai putut fi accesat.

Pe site se pot înscrie bucureștenii asimptomatici care doresc să participe la proiect pe bază de voluntariat.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

Aceștia vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere). Urmează apoi completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare. Participanții înscriși vor primi un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactați pentru programare și testarea propriu-zisă.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro