Povestea bătrânului de 92 de ani din Botoșani vindecat de COVID-19: „A fost greu. Am regretat, am plâns!”

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 22 mai 2020, 13:19

După ce a stat în spital mai bine de o lună, un bărbat de 92 de ani, din judeţul Botoşani, s-a vindecat de COVID-19 și a fost externat.

Petru Alexii, din localitatea Văculeşti, județul Botoșani, a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” pe 24 martie, după ce a manifestat simptomele noului coronavirus. Bărbatul a avut frisoane şi dureri de cap, iar pe fondul stării proaste de sănătate, a ajuns la spital.

Petru Alexii mărturiseşte că a trecut printr-o perioadă grea din viaţa sa, mai ales că a fost nevoit ca atât ziua de naştere, când a împlinit 92 de ani, dar şi Paştele, să le petreacă în spital.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„A fost greu. Mă ţineau asistentele că eu nu puteam merge. Îmi aduceau mâncare şi de mâncat mâncam eu. Îmi dădeau și tratament. Era suficient. Ziua de naştere a fost în spital. Am regretat, am plâns. A venit Paştele, tot în spital l-a petrecut. Am plâns”, a spus Petru Alexii, potrivit Agerpres.

La trei zile după internare, la spital au ajuns şi soţia şi fiica bătrânului, diagnosticate, de asemenea, cu COVID-19. Cei trei au stat în acelaşi salon.

„La trei zile mă trezesc cu dânsele, cu fiică-mea şi nevastă-mea, în salon la mine. Le-au internat şi pe ele, cu acelaşi simptome”, a povestit bărbatul.  Petru Alexii crede că virusul a fost adus de la Suceava de soţia sa, care a fost internată acolo o vreme pentru alte probleme de sănătate.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. 

Acum, Petru Alexii şi soţia sa au revenit la locuinţa lor din Văculeşti, iar fiica lor s-a externat şi a plecat la Suceava, acolo unde îşi are domiciliul.

Medicii s-au declarat bucuroși de vindecarea familiei Alexii.

„Am bucuria să declar vindecarea şi externarea unui pacient în vârstă de 92 de ani din localitatea Văculeşti, la această vârstă venerabilă pe care a împlinit-o în spital, când a fost internat. A fost internat cu familia, soţia şi fiica dânsului, fiica sa fiind prima care s-a externat. Pacientul nonagenar a trecut cu bine prin această confruntare cu viaţa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati”, Ioan Asaftei.

sursa foto – 123rf.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro