Metroul din Drumul Taberei se deschide azi, după 9 ani de așteptare. Cum arată stațiile de pe magistrala 5

De Unica.ro, pe
După 9 ani de așteptare, metroul din Drumul Taberei urmează să fie inaugurat azi, 15 septembrie 2020, la ora 12.00.

Magistrala M5 cuprinde 10 stații și un depou, iar 900 de oameni au fost angajați pentru buna funcționare a lucrurilor. Conform știrileprotv.ro, pe noua magistrală trenurile pot circula mai des decât pe liniile vechi, cu o frecvenţă de 90 de secunde şi cu o viteză de până la 80 de km pe oră.

Metroul din Drumul Taberei trebuia să fie gata în 2014

Lucrările la magistrala 5 de metrou ar fi trebuit să fie gata din 2014, însă au fost întrerupte de mai multe ori de-a lungul anilor, fie din cauza problemelor tehnice, fie din lipsă de fonduri.

„Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5 Drumul Taberei – Eroilor în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative astfel încât, începând cu data de 15 septembrie, magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort”, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor, potrivit Mediafax.

Metroul din Drumul Taberei. Cum arată stațiile de pe magistrala 5

Magistrala 5 de metrou are 10 staţii: Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!