Joe Biden interzice importul de petrol rusesc, gaze și cărbune în SUA: „Apărarea libertății ne va costa și pe noi!”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 11 martie 2022, 14:10

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a anunțat interzicerea importurilor rursești de petrol, gaze naturale și cărbune în țară.

Interzicem toate importurile de petrol şi gaz rusesc. Asta înseamnă că petrolul rusesc nu va mai fi acceptat în porturile americane, iar poporul american va da o nouă lovitură puternică maşinii de război a preşedintelui rus Vladimir Putin. Am spus că apărarea libertății va costa, ne va costa și pe noi în SUA!

Războiul lui Putin face rău familiilor americane la pompă. De când a început Putin comasarea militară de la granița ucraineană, prețul combustibilului în America a urcat cu 75 de cenți. Cu această acțiune, va crește și mai mult – a transmis Joe Biden, la Casa Albă, potrivit digi24.ro.

Citeşte şi: Japonia a trimis veste antiglonț în Ucraina

Citeşte şi: Sondaj. Ce cred românii despre războiul din Ucraina

Citeşte şi: Volodimir Zelenski: „În cele 13 zile de război, întrebarea noastră shakespeariană a fost a fi sau a nu fi. Am ales să fim”

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu românii care refuză să se înroleze în armată în cazul unui conflict militar

După anunțul președintelui american, cotația barilului de ției Brent din Marea Nordului, cu livrare în luna mai, a crescut cu 5,2%, până la 129,91 de dolari.

SUA a importat anul trecut, lună de lună, circa 20,4 milioane de barili de ției și produse rafinate, adică aproximativ 8% din importurile de combustibil lichid al Washingonului.

Foto – Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!