Volodimir Zelenski: „În cele 13 zile de război, întrebarea noastră shakespeariană a fost a fi sau a nu fi. Am ales să fim”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 09 martie 2022, 10:37

Volodimir Zelenski a vorbit marți, 8 martie, cu parlamentarii britanici în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentului Regatului Unit. Preşedintele ucrainean a vorbit despre cele 13 zile de război.

Volodimir Zelenski a ținut un discurs în faţa parlamentarilor britanici din Camera Comunelor, prin intermediul unei intervenţii video în direct și a fost aplaudat minute în șir.

Președintele Ucrainei le-a povestit cum au fost cele 13 zile de război pentru ucraineni, care au rezistat eroic în fața atacurilor forțelor armate ruse. Acesta a subliniat încă o dată că țara sa va lupta „până la capăt” și a salutat curajul cetățenilor săi, potrivit news.ro.

Mă adresez tuturor cetăţenilor din Marea Britanie. Mă adresez ca cetăţean, preşedinte al unei ţări mari, cu un vis. Mi-ar plăcea să vă vorbesc despre cele 13 zile de război, război pe care nu l-am început şi nici nu l-am dorit, însă trebuie să îl purtăm. Nu vrem să pierdem ce e al nostru, nu vrem să ne pierdem ţara, aşa cum nici voi nu aţi vrut să vă pierdeţi ţara când naziştii au declanşat războiul, și-a început Zelenski discursul.

Președintele Ucrainei: „În 13 zile de război, peste 50 de copii au fost ucişi”

Președintele ucrainean a amintit că zeci de copii au fost omorâți până acum în bombardamentele ruse.

Am fost atacaţi cu rachete de croazieră la 4 dimineaţa. S-au trezit toţi, copii, femei, toată Ucraina. Şi de atunci nu am mai dormit. Am luptat pentru ţara noastră. În ziua a doua, ne-am înfruntat cu atacuri aeriene. Armata noastră ne-a arătat cine suntem şi am putut să vedem cine sunt oameni şi cine sunt bestii.

În 13 zile de război, peste 50 de copii au fost ucişi. Aceştia sunt copii care ar fi putut trăi, dar aceşti oameni i-au luat de lângă noi. În orașul Mariupol, o fetiță a murit deshidratată, pentru că nu s-a permis intrarea organizațiilor umanitare.

Marea Britanie, Ucraina nu a vrut acest război, Ucraina nu a vrut să devină mare, dar a devenit mare în aceste zile. Salvăm oameni, deşi luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume. Trebuie să luptăm contra rachetelor, a mai spus Volodimir Zelenski.

Citește și: „Diavolul chiar se îmbracă de la Prada”. Liderul cecenilor, Ramzan Kadîrov, e pregătit de război în ghete de lux

În contextul războiului din Ucraina, medicii români se tem de riscul reapariției unei boli infecțioase la noi

De ce s-au speriat rușii când au văzut la TV baletul „Lacul lebedelor”. Semnificația ascunsă a acestui spectacol

Zelenski, schimbare de discurs: „Mi-am pierdut interesul față de NATO”

Volodimir Zelenski: „În cele 13 zile de război, întrebarea noastră shakespeariană a fost a fi sau a nu fi. Am ales să fim”

Acesta susține că Ucraina nu va ceda atacurilor și va lupta pentru fiecare palmă de pământ. De asemenea, a apelat încă o dată la ajutorul celorlalte state.

Pentru noi, întrebarea din prezent este una shakesperiană: a fi sau nu a fi. Avem un răspuns definitiv: a fi. Nu vom renunţa şi nu vom pierde. Vom lupta până la capăt pe mare, pe cale aeriană, pe uscat, indiferent de costuri. Vom lupta în păduri, pe câmp, pe străzi. Vom lupta pe malurile râurilor.

Vrem ajutorul statelor civilizate. Suntem recunoscători pentru tot ajutorul oferit, dar vă rog să creşteţi presiunea sancţiunilor şi să recunoaşteţi Rusia drept stat terorist… Slavă Ucrainei, Slavă Marii Britanii, a încheiat Zelenski.

Sursă foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!