În București se dublează prețul gigacaloriei. Când intră în vigoare decizia

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 30 martie 2022, 17:19

Consiliul General al Capitalei a votat majorarea tarifului suportat de bucureșteni pentru gigacalorie. Au fost 33 de voturi pentru, 19 împotrivă și o abținere.

Potrivit proiectului votat de consilieri, creșterea tarifului ar urma să între în vigoare de la 1 aprilie, iar după această dată prețul energiei termice va ajunge la 330 de lei fără TVA pe gigacalorie (346,5 lei cu TVA), notează digi24.ro.

Prețul actual al gigacaloriei este de 140 de lei, ceea ce înseamnă că bucureștenii vor plăti dublu pentru căldură începând din aprilie.

În București se dublează prețul gigacaloriei. Când intră în vigoare decizia

Citeşte şi: Cât va costa carnea de miel pentru masa tradițională de Paște anul acesta

Această modificare era necesară, spune edilul Capitalei, Nicușor Dan, pentru că tariful gigacaloriei nu a mai fost schimbat din 2011, iar suma la care s-a ajuns acum este asemănătoare cu cea din majoritatea orașelor din România.

Este o majorare necesară, pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din anul 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare – a spus primarul.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!