Hans Kluge, director OMS: „La fiecare 17 secunde, un om moare de COVID în Europa”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 20 noiembrie 2020, 14:18
Hans Kluge, directorul OMS, a transmis că în ultima perioadă rata mortalității a crescut atât de mult, încât „la fiecare 17 secunde, un om moare de COVID în Europa”. 

Directorul regional al OMS (Organizația Mondială a Sănătății) pentru Europa, Hans Kluge, a transmis că „în ultima săptămână decesele au crescut cu 18%”, iar următoarele luni ar putea fi  și mai dificile.

Citește și: Mihai Budeanu de la 3 Sud Est, internat la ATI. Artistul are COVID-19

„Europa a înregistrat peste 29.000 de noi decese de Covid-19. Asta înseamnă că o persoană moare la fiecare 17 secunde”, a spus Kluge.

Potrivit statisticilor, luna trecută România era pe locul doi în Europa la rata mortalității, după Cehia.

Totodată, oficialul OMS a menționat faptul că restricțiile impuse de autorități s-au arătat eficiente în țări precum Marea Britanie, Franța și Spania. Acestea au redus numărul de cazuri săptămânale de COVID-19 în Europa, de la 2 milioane la 1,8 milioane.

Citește și: Studii finale: Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19, produs de Pfizer și BioNTech, este de 95%

Dr. Hans Kluge a făcut apel către populație să respecte în continuare măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, precum purtarea măștilor, igiena mâinilor și distanțarea fizică până când un vaccin va fi disponibil pe piață. De asemenea, acesta a transmis guvernelor să pună mai presus viața oamenilor decât scopurile politice și să nu ridice restricțiile prea devreme.

„De prea multe ori am văzut impactul negativ al relaxării prea repede”, a menționat Kluge, potrivit Libertatea.ro.

Sursă foto: Profimedia

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!