Studii finale: Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19, produs de Pfizer și BioNTech, este de 95%

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 18 noiembrie 2020, 18:01

Vești bune! Potrivit analizei finală a studiului de fază 3 a vaccinului anti-COVID-19, produs de Pfizer și BioNTech, a reieșit că tratamentul a fost 95% eficient în prevenirea infecțiilor, chiar și la adulții în vârstă, și nu a cauzat probleme serioase de siguranță

În cadrul studiilor s-au raportat 170 de cazuri de COVID-19 în rândul participanților la teste. Dintre acestea, 162 de infecții au fost la pacienți cărora li s-a administrat placebo sau vaccinuri cu soluție salină simplă, iar opt cazuri au fost la voluntarii care au primit vaccinul propriu-zis, ceea ce înseamnă că vaccinul are eficacitate de 95%, susține companie americană Pfizer, potrivit CNN.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Nu vom scăpa de COVID-19, cum nu am scăpat de rujeolă. Dar vom căpăta o rezistență prin vaccinare”

„Eficacitatea a fost constantă în funcție de vârstă, rasă și etnie. Eficacitatea observată la adulții cu vârsta peste 65 de ani a fost de peste 94%. Au fost 10 cazuri severe de COVID-19 observate în proces, cu nouă dintre cazuri care au apărut în grupul placebo și unul în grupul vaccinat”, au declarat reprezentanții Pfizer și BioNTech într-o declarație comună.

Citește gratuit ediția de noiembrie a revistei Unica. O găsești AICI

Experții în sănătate au constatat că singurul „efect advers” al vaccinului a fost oboseala, întâlnită la 3,7% dintre pacienți.

Companiile se așteaptă să producă la nivel global până la 50 de milioane de doze de vaccin în 2020 și până la 1,3 miliarde de doze în 2021.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!