Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit, după ce a fost împușcat în timpul unui discurs

Ultimul update Vineri, 08 iulie 2022, 11:58

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit, după ce a fost împușcat în timpul unui discurs pe care îl susținea la un eveniment în Nara, Japonia.

Asupra lui Abe s-a tras de două ori, iar al doilea foc de armă l-a lovit în spate. Fostul premier s-a prăbușit și a fost ulterior transportat la spital, în stare critică. Atacatorul a fost arestat imediat după incident, dar nu s-au oferit detalii despre identitatea sa până în acest moment. Potrivit televiziunii locale NHK, Abe a murit.

Fostul guvernator din Tokyo, Yoichi Masuzoe, a declarat într-un tweet că Shinzo Abe, în vârstă de 67 de ani, se află în stop cardio-respirator.

„Fostul prim-ministru Abe a fost împușcat la ora 11:30, ora locală, în Nara. Un bărbat, presupus a fi atacatorul, a fost reținut. Starea fostului premier Abe nu este cunoscută la acest moment”, a declarat secretarul șef al cabinetului, Hirokazu Matsuno.

„Oricare ar fi fost motivul, un asemenea act barbat nu poate fi tolerat, și îl vom condamna cu tărie”, a adăugat acesta.

Video: Momentul în care Shinizo Abe a fost împușcat

Mai multe înregistrări video circulă pe rețelele sociale, cu momentul împușcăturilor dar și cu scenele în care echipaje medicale îi acordă îngrijiri lui Shinzo Abe în mijlocul străzii.

Martorii susțin că au văzut un bărbat cu ceea ce părea o pușcă foarte mare, în spatele lui Abe. Conform primelor informații, se pare că primul foc tras de atacator a fost ratat, și doar al doilea și-ar fi atins ținta.

În ciuda informațiilor care spun că Abe se afla în stop cardio-respirator, televiziunea locală NHK susține că acesta a fost „conștient și cooperant” pe drumul spre spital.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!