Elena Udrea va fi extrădată în România pentru a-și ispăși pedeapsa

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 aprilie 2022, 16:01

Elena Udrea poate fi extradată în România, potrivit deciziei instanței din Sofia. Judecătorii au acceptat, marți, 19 aprilie, cererea autorităților române care au cerut ca fostul ministru al Turismului să fie extrădat în România pentru a-și ispăși condamnarea la 6 ani de închisoare. Decizia instanței poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile, potrivit digi24.ro.

Pe 7 aprilie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea definitivă a Elenei Udrea, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute.

Înainte ca sentința să fie dată, Udrea a părăsit România, dar a fost prinsă de poliția bulgară în apropierea graniței cu Grecia.

Citeşte şi: Ce scria pe tricoul pe care Elena Udrea îl purta atunci când a fost prinsă de poliție în Bulgaria și cât costă piesa vestimentară

După aflarea verdictului judecătorilor, partenerul de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, a transmis un mesaj în mediul online în care spune că aceia care o trimit în închisoare sunt “criminali”.

Trăim vremuri în care Constituția României nu mai înseamnă nimic pentru unii dintre cei care aplică legea, așa că au ajuns să condamne selectiv, sau la ordin! Din ce în ce mai des simțim parcă o reîntoarcere în timp unde inchiziția își făcea simțiți colții. Un astfel de caz este și cel al Elenei Udrea care a fost pusă zilele trecute în fața unui complet de judecată demn de secolul mai sus amintit, iar personajele care aveau obligația de a veghea și aplică legea au devenit niște veritabili inchizitori (unii mai moderni ce-i drept, dar metehnele sunt aceleași).

Elena Udrea avea dreptul de a-i fi admisă contestația și de a-i fi rejudecată cauza de un complet legal constituit. I s-a refuzat, deși  în TOATE  cazurile similare au fost admise. (ex: Dan Șova, V. Ponta, Iulian Bădescu, Șerban Pop, Horia Simu etc).

Astfel ICCJ încalcă Constituția României, dând curs unei decizii a CJUE, contrar deciziei Curții Constituționale a României. Președintele completului de judecată Ana Hermină Iancu  magistrală decizia ei), a stabilit că trebuie rejudecată cauza, dar ceilalți magistrați criminali și anume: Oana Burnei, Dan Andrei Enescu, Anca Mădălina Alexandrescu și Alina Ioana Ilie care au dat decizia ILEGALĂ, trebuie excluși din magistratură – a transmis atunci Alexandrov.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!