Cum știi că ai COVID-19. Cercetătorii au descoperit în ce ordine apar simptomele

De Unica.ro, pe
O echipă de cercetători americani a descoperit o posibilă ordine a apariției simptomelor specifice COVID-19. Astfel, persoanele infectate își pot da seama mai repede dacă au contractat virusul sau suferă de altceva. 

În lupta cu pandemia de COVID-19, oamenii de știință încearcă să afle cât mai multe lucruri despre virusul SARS-CoV-2. O echipă de cercetători de la Universitatea din California de Sud a stabilit o posibilă ordine în care se manifestă simptomele specifice infecției cu noul coronavirus: febră, tuse și dureri musculare, greață și/sau vărsături, apoi diaree.

Citește online gratuit numărul de august al revistei Unica

Experții speră ca medicii sau persoanele infectate să reușească astfel să își dea seama rapid că este vorba de COVID-19, nu despre o altă afecțiune.

„Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19”, a declarat Peter Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală și inginerie aerospațială și mecanică în cadrul USC.

Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o multitudine de boli respiratorii, iar asta poate duce la confuzii ce pot pune în pericol viața persoanei infectate și a celor din jurul ei.

„Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării acestuia”, a mai spus Kuhn.

Citește și: Studiu: Imunitatea la COVID-19 scade rapid la cei cu simptome ușoare

Pentru a realiza acest studiu, cercetătorii au analizat peste 55.000 de cazuri confirmate în China în perioada 16 – 24 februarie și alte 1.100 de cazuri colectate în perioada 11 decembrie – 29 ianuarie. Apoi au comparat ordinea simptomelor în COVID-19 și gripă, examinând datele din 2.470 de cazuri din America de Nord, Europa și emisfera sudică, care au fost raportate autorităților medicale din 1994 până în 1998 potrivit știrileprotv.ro.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!