Studiu: Adulții tineri cu forme ușoare de COVID-19 rămân cu simptomele bolii două-trei săptămâni

De Unica.ro, pe

În urma unei analize realizate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea bolilor din Statele Unite (CDC), cercetătorii au stabilit că adulții tineri, care nu s-au mai confruntat cu alte probleme de sănătate grave până la momentul infectării cu SARS-CoV-2 au nevoie de până la trei săptămâni pentru a se recupera.

Citeşte şi: Studiu: Imunitatea la COVID-19 scade rapid la cei cu simptome ușoare


Experții au efectuat un sondaj telefonic în rândul adulţilor simptomatici cu forme uşoare de COVID-19 și s-a constatat că 35% dintre ei nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită decât după două-trei săptămâni de la momentul testării, potrivit livescience.com.

Dintre cele 292 de persoane intervievate, 274 au raportat că au prezentat unul sau mai multe simptome în momentul testării. Printre respondenţii simptomatici care au raportat că nu au revenit la starea lor de sănătate obişnuită, 26% aveau între 18 şi 34 de ani, 32% au fost între 35 şi 49 de ani, iar 47% peste 50.

Citește gratuit ediția de august a revistei Unica. O găsești AICI

Simptomele care au persistat săptămâni întregi după momentul testării au fost tusea, oboseala şi dificultăţile de respiraţie.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro
Urmărește-ne pe Google News
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!